Varianta slaného pečiva s čerstvou petrželkou a voňavým uzeným masem.
Suroviny
mouka
250
g
hladká, polohrubá, kukuřičná, špaldová, pohanková
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
sůl
½
ČL
vejce
1
ks
olivový olej
2
PL
mléko
¼
l
uzené maso
200
g
na kostičky
petrželka
Postup
1
Zahřejte troubu na 190 °C. Smíchejte: 250 g mouky, 1 lžíci prášku do pečiva a ½ lžičky soli. Zvlášť lehce prošlehejte 1 vejce, vmíchejte 1–3 lžíce olivového oleje, ¼ l mléka; vmíchejte mouku a cca 200 g uzeného, na kostičky a opečeného. Podle chuti okořeňte, můžete přidat pár hrstí nasekaných mladých kopřiv nebo petrželky. Pečte 25 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
Komentáře
První muffiny, které jsem kdy zkoušela péct - a povedly se báječně. Vzhledem k faktu, že jsem pečící amatér, ocenila jsem trivialitu receptu i jednoduchost postupu a výsledek dalece předčil očekávání :).