0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny s uzeným
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 203 g
Tuky 61 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Varianta slaného pečiva s čerstvou petrželkou a voňavým uzeným masem.

Suroviny

mouka 250 g
hladká, polohrubá, kukuřičná, špaldová, pohanková
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 0.5 ČL
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
mléko 0.25 l
uzené maso 200 g
na kostičky
petrželka

1 Zahřejte troubu na 190 °C. Smíchejte: 250 g mouky, 1 lžíci prášku do pečiva a ½ lžičky soli. Zvlášť lehce prošlehejte 1 vejce, vmíchejte 1–3 lžíce olivového oleje, ¼ l mléka; vmíchejte mouku a cca 200 g uzeného, na kostičky a opečeného. Podle chuti okořeňte, můžete přidat pár hrstí nasekaných mladých kopřiv nebo petrželky. Pečte 25 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Darja Slivinská

První muffiny, které jsem kdy zkoušela péct - a povedly se báječně. Vzhledem k faktu, že jsem pečící amatér, ocenila jsem trivialitu receptu i jednoduchost postupu a výsledek dalece předčil očekávání :).

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit