Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem
Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 9 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2161 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 91 g
Tuky 175 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná si pamatujete ze školních pobytů v přírodě oblíbený svačinový hit – chleba namazaný směsí másla a medu. Když máslo navíc našleháte, povznesete tuto dobrotu do úplně jiných sfér. Šlehané máslo je božsky lehké a jemné. Techniku šlehání můžete uplatnit i naslano, třeba s bylinkami či kořením.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
ricotta 175 g
mléko 90 ml
plnotučné
vejce 2 ks
žloutky a bílky odděleně
nebo ghí, na opékání
Na šlehané medové máslo
máslo 150 g
pokojové teploty
pokojové teploty
med 2 PL
tekutý + další na pokapání

Postup

1

Na medové máslo vložte všechny přísady do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud máslo nezesvětlá.

2

Na lívance prosejte do mísy mouku s kypřicím práškem a solí. Ricottu rozšlehejte společně s mlékem a žloutky dohladka. V další čisté nádobě vyšlehejte bílky do pevných špiček.

3

Do mísy s moukou lijte ricottovou směs a prošlehávejte metličkou, až vznikne hladké těstíčko. Stěrkou do těsta zlehka zapracujte sníh tak, aby hmota zůstala nadýchaná.

4

Na větší nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo nebo ghí. Do pánve vložte na každý lívanec po 2 lžících těsta, vytvarujte je a opečte z obou stran dozlatova. Podávejte teplé se šlehaným máslem, pokapané trochou medu navíc.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín