Možná si pamatujete ze školních pobytů v přírodě oblíbený svačinový hit – chleba namazaný směsí másla a medu. Když máslo navíc našleháte, povznesete tuto dobrotu do úplně jiných sfér. Šlehané máslo je božsky lehké a jemné. Techniku šlehání můžete uplatnit i naslano, třeba s bylinkami či kořením.
Postup
Na medové máslo vložte všechny přísady do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud máslo nezesvětlá.
Na lívance prosejte do mísy mouku s kypřicím práškem a solí. Ricottu rozšlehejte společně s mlékem a žloutky dohladka. V další čisté nádobě vyšlehejte bílky do pevných špiček.
Do mísy s moukou lijte ricottovou směs a prošlehávejte metličkou, až vznikne hladké těstíčko. Stěrkou do těsta zlehka zapracujte sníh tak, aby hmota zůstala nadýchaná.
Na větší nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo nebo ghí. Do pánve vložte na každý lívanec po 2 lžících těsta, vytvarujte je a opečte z obou stran dozlatova. Podávejte teplé se šlehaným máslem, pokapané trochou medu navíc.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media