0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 4 g
Tuky 108 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule
na (půl)kolečka
česnek
na plátky
beraní rohy
feferonky
či kapie
koření
tymián, rozmarýn, paprika, pepř, sůl, jalovec
olej

Postup

1

Hermelíny rozkrojíme buď na dvě podélná kolečka nebo na šestinky či osminky (preferuji osminky).

2

Do nakládací nebo velké zavařovací sklenice vrstvíme kolečka cibule, sýr, koření, plátky česneku a papričku, dokud se nedostaneme k okraji, pak vše mírně stlačíme, abychom nerozmačkali sýr a doplníme cibulí, česnekem a papričkou a zalijeme olejem.

Tip: Pokud sklenici celou nenaplníme, je možné po zalití olejem směs zatížit vhodným předmětem (někdy stačí hrneček nebo talířek) tak, aby sýr nevykukoval z oleje.

Používám rostlinný olej, slunečnicový nebo řepkový, olivový mi přijde spíše nevhodný a zbytečně drahý.

Hermelíny se nakládají přibližně 4 dny až týden, záleží na značce a stáří sýra. Po snědení je zbylý olej možné použít do zeleninových salátů, pokud v něm sýry nezrály moc dlouho.

Kořenící směs si připravuji ve větším množství do zásoby a používám ji i do dalších jídel viz recept Zapečené noky. Směs míchám zhruba v poměru 4 díly rozmarýnu (mletý i drhnutý), 4 díly tymiánu (mletý i drhnutý), 3 díly sladké papriky (trochu pálivé), 1 díl pepře (mletý nebo drcený) a 1 díl soli. Jalovec přidávám jen do hermelínu, a to celé kuličky.

Autor: mishenka

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč