Nová registrace Zapomenuté heslo

Dali byste si sladký oběd, ale surovin je pomálu? Zrecyklujte starší rohlíky, housky, toustový chléb nebo vánočku. Ušetříte, tvrdší pečivo nepůjde nazmar a ještě si pochutnáte! Pokud máte včerejší bílé pečivo, jablka, mléko a špetku skořice, během chvilky připravíte tu nejjednodušší žemlovku pod sluncem. Žemlovka, lidově zemlbába, se zpravidla připravuje z rohlíků. Výborná je také z vánočky, mazance, loupáků nebo croissantů. Přidáte-li do žemlovky tvaroh nebo sníh z bílků, bude ještě lepší!


 

  • Pokrájené pečivo střídavě prokládejte strouhanými nebo na plátky nakrájenými jablky. Zajímavou a neméně chutnou kombinací je žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem
  • Lepší chuťi dosáhnete, když kousky pečiva předem opečete.
  • Místo jablek lze do žemlovky zvolit i jiné ovoce. Upečte žemlovku se švestkami nebo meruňkami!
  • Ve správné zemlbábě nesmí chybět skořice, oříšky a alespoň hrst rozinek.
  • Pokud dezertu chcete vtisknout luxusnější podobu, přichystejte zemlbábu se bílkovým sněhem.
  • Žemlovku lze upéct také naslano, podobně jako například nádivku.
Zobrazit celý popis ›