Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žemlovka

Dali byste si sladký oběd, ale surovin je pomálu? Zrecyklujte starší rohlíky, housky, toustový chléb nebo vánočku. Ušetříte, tvrdší pečivo nepůjde nazmar a ještě si pochutnáte! Pokud máte včerejší bílé pečivo, jablka, mléko a špetku skořice, během chvilky připravíte tu nejjednodušší žemlovku pod sluncem. Žemlovka, lidově zemlbába, se zpravidla připravuje z rohlíků. Výborná je také z vánočky, mazance, loupáků nebo croissantů. Přidáte-li do žemlovky tvaroh nebo sníh z bílků, bude ještě lepší!

...

 

  • Pokrájené pečivo střídavě prokládejte strouhanými nebo na plátky nakrájenými jablky. Zajímavou a neméně chutnou kombinací je žemlovka s rebarborou a vanilkovým krémem
  • Lepší chuťi dosáhnete, když kousky pečiva předem opečete.
  • Místo jablek lze do žemlovky zvolit i jiné ovoce. Upečte žemlovku se švestkami nebo meruňkami!
  • Ve správné zemlbábě nesmí chybět skořice, oříšky a alespoň hrst rozinek.
  • Pokud dezertu chcete vtisknout luxusnější podobu, přichystejte zemlbábu se bílkovým sněhem.
  • Žemlovku lze upéct také naslano, podobně jako například nádivku.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč