Žemlovka přes noc

Žemlovka přes noc

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3115 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 239 g
Tuky 204 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ta pravá snídaně pro líné ráno – večer připravíte a ráno už jen šoupnete do předehřáté trouby. Než se žemlovka upeče, můžete se jít ještě na chvíli zachumlat do peřin...

Suroviny

máslo 125 g
třtinový cukr 200 g
toustový chléb 0.5 bal
blý, můžete použít také zbytky mazance či vánočky
vejce 5 ks
velkých
smetana na vaření 360 g
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančový likér 1 PL
Gran Marnier, Cointreau
sůl špetka
mandle hrst
plátky
moučkový cukr
na poprášení

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se v másle nerozpustí. Sladké máslo nalijte do pekáčku o rozměru 20 x 30 cm a rozprostřete do něj toustový chléb.

2 V míse prošlehejte vejce, smeta- nu, vanilkový extrakt, pomerančový likér a špetku soli, směsí rovnoměrně polijte obsah pekáčku a posypte mandlemi. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc odpočinout.

3 Ráno předehřejte troubu na 175°C a dejte žemlovku péct na 35–40 minut dozlatova. Podávejte ji poprášenou moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit