Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemlovka přes noc
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3115 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 239 g
Tuky 204 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ta pravá snídaně pro líné ráno – večer připravíte a ráno už jen šoupnete do předehřáté trouby. Než se žemlovka upeče, můžete se jít ještě na chvíli zachumlat do peřin...

Suroviny

máslo 125 g
třtinový cukr 200 g
blý, můžete použít také zbytky mazance či vánočky
vejce 5 ks
velkých
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančový likér 1 PL
Gran Marnier, Cointreau
sůl špetka
plátky
na poprášení

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se v másle nerozpustí. Sladké máslo nalijte do pekáčku o rozměru 20 x 30 cm a rozprostřete do něj toustový chléb.

2 V míse prošlehejte vejce, smeta- nu, vanilkový extrakt, pomerančový likér a špetku soli, směsí rovnoměrně polijte obsah pekáčku a posypte mandlemi. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc odpočinout.

3 Ráno předehřejte troubu na 175°C a dejte žemlovku péct na 35–40 minut dozlatova. Podávejte ji poprášenou moučkovým cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč