Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemlovka přes noc

Ta pravá snídaně pro líné ráno – večer připravíte a ráno už jen šoupnete do předehřáté trouby. Než se žemlovka upeče, můžete se jít ještě na chvíli zachumlat do peřin...

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení přes noc
PT40M
Pečení 0:40
Sladká jídla

Ingredience

    • 125 g másla
    • 200 g třtinového cukru
    • 1/2 balení bílého toustového chleba (můžete použít také zbytky mazance či vánočky)
    • 5 velkých vajec
    • 360 g smetany na vaření
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1 lžíce pomerančového likéru (Gran Marnier, Cointreau)
    • špetka soli
    • hrst plátků mandlí
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se v másle nerozpustí. Sladké máslo nalijte do pekáčku o rozměru 20 x 30 cm a rozprostřete do něj toustový chléb.

2 V míse prošlehejte vejce, smeta- nu, vanilkový extrakt, pomerančový likér a špetku soli, směsí rovnoměrně polijte obsah pekáčku a posypte mandlemi. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc odpočinout.

3 Ráno předehřejte troubu na 175°C a dejte žemlovku péct na 35–40 minut dozlatova. Podávejte ji poprášenou moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář