0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený borůvkový dort se zakysanou smetanou

Nepečený borůvkový dort se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 155 g
Tuky 175 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
sušenky 200 g
moučkový cukr 1 PL
tuk 2 PL
mléko 2 PL
Náplň
smetana ke šlehání 120 g
zakysaná smetana 500 g
moučkový cukr
1 ks
dortové želé pouze část
borůvky
část
1 ks
dortové želé
borůvky
zbytel

Postup

1

Dortovou formu vymastíme olejem a vysypeme moučkovým cukrem.

2

Sušenky rozmačkáme na jemný prášek ( nejlépe je dát do igelitového sáčku a rozdrtit válečkem na nudle), přidáme rozpuštěnou Heru a  dvě lžíce mléka. Vytvořenou hmotu rozetřeme po dně dortové formy.

3

Ušleháme šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a přidáme moučkový cukr.

4

Dvě lžíce želatiny necháme asi 10 minut nabobtnat a pak přivedeme k varu - ale nevaříme.

5

Horkou želatinu  vmícháme do směsi šlehačky, smetany a cukru a přidáme asi polovinu borůvek.

6

Nalejeme do dortové formy a dáme do chladu. Dortové želé připravíme podle návodu a přidáme zbytek borůvek, povaříme asi minutu a nalejeme jako poslední vrstvu do dortové formy.

7

Nejlépe je nechat dort chladit v lednici přes noc.

8

Poté jej vyndáme z dortové formy a máme krásný letní lehký dort, který můžeme dozdobit šlehačkou a lístky máty.

Autor: kottaska

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit