0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený borůvkový dort se zakysanou smetanou

Nepečený borůvkový dort se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 155 g
Tuky 175 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
sušenky 200 g
moučkový cukr 1 PL
tuk 2 PL
mléko 2 PL
Náplň
smetana ke šlehání 120 g
zakysaná smetana 500 g
moučkový cukr
1 ks
dortové želé pouze část
borůvky
část
1 ks
dortové želé
borůvky
zbytel

Postup

1

Dortovou formu vymastíme olejem a vysypeme moučkovým cukrem.

2

Sušenky rozmačkáme na jemný prášek ( nejlépe je dát do igelitového sáčku a rozdrtit válečkem na nudle), přidáme rozpuštěnou Heru a  dvě lžíce mléka. Vytvořenou hmotu rozetřeme po dně dortové formy.

3

Ušleháme šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a přidáme moučkový cukr.

4

Dvě lžíce želatiny necháme asi 10 minut nabobtnat a pak přivedeme k varu - ale nevaříme.

5

Horkou želatinu  vmícháme do směsi šlehačky, smetany a cukru a přidáme asi polovinu borůvek.

6

Nalejeme do dortové formy a dáme do chladu. Dortové želé připravíme podle návodu a přidáme zbytek borůvek, povaříme asi minutu a nalejeme jako poslední vrstvu do dortové formy.

7

Nejlépe je nechat dort chladit v lednici přes noc.

8

Poté jej vyndáme z dortové formy a máme krásný letní lehký dort, který můžeme dozdobit šlehačkou a lístky máty.

Autor: kottaska

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč