4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1124 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 84 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak využít vánočku, která vám zbyla z předchozích dnů.

Suroviny

smetana ke šlehání 150 ml
40%
vejce 2 ks
rum 1 PL
moučkový cukr 2 PL
vanilkový cukr 0.5 bal
6 plátek
vánočka
máslo
na opékání

1 Smetanu nalijte do širší mísy, přidejte obě vejce, lžíci rumu, oba cukry a pořádně našlehejte. Pak ve směsi z obou stran obalte vánočku a rychle opečte na rozehřátém másle. Podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit