0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 39 g
Tuky 101 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vlašský salát 300 g
vejce 3 ks
vařená
okurka 1 ks
paprika zelená 1 ks
jarní cibulka 1 ks
dresink
uzený losos 100 g
Na vlašský salát
brambory
okurka
sterilované
cibule
mrkev
celer
hrášek
sterilovaný
gothajský salám
sůl
pepř
worchesterová omáčka
majonéza
lák z okurek

Postup

1

Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky.

2

Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky.

3

Přidat sterilovaný hrášek.

4

Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu.

5

Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat.

6

Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek.

7

V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.

8

Po vychlazení salát klademe na dno pohárů.

9

Přidáme vejce rozkrojená na půlky.

10

Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku.

11

Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.

12

Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.

Autor: evosheek

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit