Suroviny
Postup
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky.
Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky.
Přidat sterilovaný hrášek.
Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu.
Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat.
Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek.
V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.
Po vychlazení salát klademe na dno pohárů.
Přidáme vejce rozkrojená na půlky.
Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku.
Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.