0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné na 5 lízátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3287 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 324 g
Tuky 198 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.

Suroviny

máslo 100 g
moučkový cukr 50 g
vanilka 1 špetka
mletá (viz Něco navíc)
sůl 1 špetka
žloutek 1 ks
džem 50 g
oblíbený
mouka pšeničná hladká 200 g
bílá čokoláda 200 g
pistácie
či sušené plátky růží na ozdobu

1 Máslo, moučkový cukr, vanilku, sůl, žloutek a prosátou mouku zpracujte na těsto. Vytvořte z něj kouli a nechte ho 2 hodiny v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte z něj srdíčka. Do poloviny z nich vtlačte špachtli a pečte asi 12 minut. Po vychladnutí potřete srdce bez špachtle marmeládou, přiklopte druhou polovinou sušenek (se špachtlí) a nechte do druhého dne ležet. Pak lízátka namáčejte do rozpuštěné čokolády, ozdobte pistáciemi či květy a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Sušené růže seženete v bylinkářství. My pro ně chodíme do pražské Dlouhé ulice do obchodu Byliny & koření (www.herbata.webgarden.cz), kde mají jak květy, tak poupata. Srdíčka nemusíte plnit. Vyválejte silnější těsto, vtlačte do nich špachtli a po upečení a vychladnutí je polijte čokoládou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit