0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné na 5 lízátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3287 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 324 g
Tuky 198 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.

Suroviny

máslo 100 g
moučkový cukr 50 g
vanilka 1 špetka
mletá (viz Něco navíc)
sůl 1 špetka
žloutek 1 ks
džem 50 g
oblíbený
mouka pšeničná hladká 200 g
bílá čokoláda 200 g
pistácie
či sušené plátky růží na ozdobu

1 Máslo, moučkový cukr, vanilku, sůl, žloutek a prosátou mouku zpracujte na těsto. Vytvořte z něj kouli a nechte ho 2 hodiny v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte z něj srdíčka. Do poloviny z nich vtlačte špachtli a pečte asi 12 minut. Po vychladnutí potřete srdce bez špachtle marmeládou, přiklopte druhou polovinou sušenek (se špachtlí) a nechte do druhého dne ležet. Pak lízátka namáčejte do rozpuštěné čokolády, ozdobte pistáciemi či květy a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Sušené růže seženete v bylinkářství. My pro ně chodíme do pražské Dlouhé ulice do obchodu Byliny & koření (www.herbata.webgarden.cz), kde mají jak květy, tak poupata. Srdíčka nemusíte plnit. Vyválejte silnější těsto, vtlačte do nich špachtli a po upečení a vychladnutí je polijte čokoládou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč