Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.
Suroviny
Postup
Máslo, moučkový cukr, vanilku, sůl, žloutek a prosátou mouku zpracujte na těsto. Vytvořte z něj kouli a nechte ho 2 hodiny v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení.
Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte z něj srdíčka. Do poloviny z nich vtlačte špachtli a pečte asi 12 minut. Po vychladnutí potřete srdce bez špachtle marmeládou, přiklopte druhou polovinou sušenek (se špachtlí) a nechte do druhého dne ležet. Pak lízátka namáčejte do rozpuštěné čokolády, ozdobte pistáciemi či květy a nechte zaschnout.
NĚCO NAVÍC
Sušené růže seženete v bylinkářství. My pro ně chodíme do pražské Dlouhé ulice do obchodu Byliny & koření (www.herbata.webgarden.cz), kde mají jak květy, tak poupata. Srdíčka nemusíte plnit. Vyválejte silnější těsto, vtlačte do nich špachtli a po upečení a vychladnutí je polijte čokoládou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15 receptů na jedlé dárky, které udělají radost každému(14 receptů )