Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut na 5 lízátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3287 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 324 g
Tuky 198 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.

Suroviny

máslo 100 g
moučkový cukr 50 g
vanilka 1 špetka
mletá(viz Něco navíc)
sůl 1 špetka
žloutek 1 ks
marmeláda 50 g
oblíbená
mouka pšeničná hladká 200 g
bílá čokoláda 200 g
růže sušené či pistácie na ozdobu
1 Máslo, moučkový cukr, vanilku, sůl, žloutek a prosátou mouku zpracujte na těsto. Vytvořte z něj kouli a nechte ho 2 hodiny v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrájejte z něj srdíčka. Do poloviny z nich vtlačte špachtli a pečte asi 12 minut. Po vychladnutí potřete srdce bez špachtle marmeládou, přiklopte druhou polovinou sušenek (se špachtlí) a nechte do druhého dne ležet. Pak lízátka namáčejte do rozpuštěné čokolády, ozdobte pistáciemi či květy a nechte zaschnout.

NĚCO NAVÍC
Sušené růže seženete v bylinkářství. My pro ně chodíme do pražské Dlouhé ulice do obchodu Byliny & koření (www.herbata.webgarden.cz), kde mají jak květy, tak poupata. Srdíčka nemusíte plnit. Vyválejte silnější těsto, vtlačte do nich špachtli a po upečení a vychladnutí je polijte čokoládou.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit