
recept
o dort na obálku
Nugátový dort
Jedná se o rodinný recept, který dělala už moje babička. Jen design se změnil dle současných trendů. Se zdobením si můžete pohrát dle Vašich preferencí.
Ingredience
Korpus:
6 vajec, 24 dkg cukru krystal, 17 dkg pol. mouky, 2 dkg kakaa
Nugátový krém:
3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 25 dkg másla
Zdobení:
čokoládová poleva, ovoce a sladkosti dle chuti a preferencí
Příprava jídla
Korpus:
6 vajec, 24 dkg cukru krystal, 17 dkg polohrubé mouky, 2 dkg kakaa
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha, postupně přidáváme cukr a pomalu za stálého šlehání po jednom žloutku. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao.
Nugátový krém:
3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa – ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (cca 10 min). Necháme zchladnout a zašleháme 25 dkg másla.
Sestavení dortu:
Korpus rozřízneme na 3 části. Každou část namažeme nugátovým krémem a posypeme mrazem sušenými malinami (nebo pod krém dáme rybízovou marmeládou). Celý dort pak opět namažeme krémem a stěrkou uhladíme (vrstva se liší, zda chceme dort polonahý nebo ne). Můžeme vytvořit efekt ztékající čokolády a zdobíme dle chuti. Já jsem použila jahody, maliny, borůvky a sladkosti (každý dle chuti a preferencí).
Přidat komentář