Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Nugátový dort

Popis receptu: 

Jedná se o rodinný recept, který dělala už moje babička. Jen design se změnil dle současných trendů. Se zdobením si můžete pohrát dle Vašich preferencí.

Autor: Magda Strnadová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus:

    6 vajec, 24 dkg cukru krystal, 17 dkg pol. mouky, 2 dkg kakaa

    Nugátový krém:

    3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa, 25 dkg másla

    Zdobení:

    čokoládová poleva, ovoce a sladkosti dle chuti a preferencí

     

Příprava jídla

Korpus:

6 vajec, 24 dkg cukru krystal, 17 dkg polohrubé mouky, 2 dkg kakaa

Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha, postupně přidáváme cukr a pomalu za stálého šlehání po jednom žloutku. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao.

Nugátový krém:

3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa – ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (cca 10 min). Necháme zchladnout a zašleháme 25 dkg másla.

Sestavení dortu:

Korpus rozřízneme na 3 části. Každou část namažeme nugátovým krémem a posypeme mrazem sušenými malinami (nebo pod krém dáme rybízovou marmeládou). Celý dort pak opět namažeme krémem a stěrkou uhladíme (vrstva se liší, zda chceme dort polonahý nebo ne). Můžeme vytvořit efekt ztékající čokolády a zdobíme dle chuti. Já jsem použila jahody, maliny, borůvky a sladkosti (každý dle chuti a preferencí).

Přidat komentář