Nugátový dort s čokoládovou polevou a ovocem

Nugátový dort s čokoládovou polevou a ovocem

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5464 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 476 g
Tuky 317 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
krystalový cukr 240 g
mouka pšeničná hladká 170 g
kakao 20 g
Nugátový krém
vejce 3 ks
cukr 120 g
kakao 3 PL
máslo 250 g
Zdobení
čokoládová poleva
ovoce

Postup

1

Korpus: 
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha, postupně přidáváme cukr a pomalu za stálého šlehání po jednom žloutku. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao.

2

Nugátový krém:
3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa – ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (cca 10 min). Necháme zchladnout a zašleháme 25 dkg másla.

3

Sestavení dortu:
Korpus rozřízneme na 3 části. Každou část namažeme nugátovým krémem a posypeme mrazem sušenými malinami (nebo pod krém dáme rybízovou marmeládou).

4

Celý dort pak opět namažeme krémem a stěrkou uhladíme (vrstva se liší, zda chceme dort polonahý nebo ne). Můžeme vytvořit efekt ztékající čokolády a zdobíme dle chuti. Já jsem použila jahody, maliny, borůvky a sladkosti (každý dle chuti a preferencí).

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit