Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nugátový dort s čokoládovou polevou a ovocem

Nugátový dort s čokoládovou polevou a ovocem

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5464 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 476 g
Tuky 317 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 6 ks
krystalový cukr 240 g
kakao 20 g
Nugátový krém
vejce 3 ks
cukr 120 g
kakao 3 PL
máslo 250 g
Zdobení
ovoce

Postup

1

Korpus: 
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha, postupně přidáváme cukr a pomalu za stálého šlehání po jednom žloutku. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao.

2

Nugátový krém:
3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa – ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (cca 10 min). Necháme zchladnout a zašleháme 25 dkg másla.

3

Sestavení dortu:
Korpus rozřízneme na 3 části. Každou část namažeme nugátovým krémem a posypeme mrazem sušenými malinami (nebo pod krém dáme rybízovou marmeládou).

4

Celý dort pak opět namažeme krémem a stěrkou uhladíme (vrstva se liší, zda chceme dort polonahý nebo ne). Můžeme vytvořit efekt ztékající čokolády a zdobíme dle chuti. Já jsem použila jahody, maliny, borůvky a sladkosti (každý dle chuti a preferencí).

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...