Postup
1
Korpus:
Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha, postupně přidáváme cukr a pomalu za stálého šlehání po jednom žloutku. Nakonec přidáme prosátou mouku a kakao.
2
Nugátový krém:
3 celá vejce, 12 dkg cukru, 3 lžíce kakaa – ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (cca 10 min). Necháme zchladnout a zašleháme 25 dkg másla.
3
Sestavení dortu:
Korpus rozřízneme na 3 části. Každou část namažeme nugátovým krémem a posypeme mrazem sušenými malinami (nebo pod krém dáme rybízovou marmeládou).
4
Celý dort pak opět namažeme krémem a stěrkou uhladíme (vrstva se liší, zda chceme dort polonahý nebo ne). Můžeme vytvořit efekt ztékající čokolády a zdobíme dle chuti. Já jsem použila jahody, maliny, borůvky a sladkosti (každý dle chuti a preferencí).