Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.
Suroviny
olivy zelené
140
g
kalamata, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu, odpeckované
kapary
1
PL
naložené v soli, opláchlé, okapané
ančovičky (konzerva)
3
ks
řezy
česnek
2
stroužky
chilli paprička
1
ks
drcená
bazalka
hrst
čerstvá, velká hrst
petrželka
hrst
velká hrst
olivový olej extra panenský
60
ml
kozí sýr
2
ks
s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
italský, opečený, k podávání
Postup
1
Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu.
2
Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem.
3
Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem.
4
Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 receptů pro barevné a svěží stědrovečerní menu(6 receptů )