Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 16 g
Tuky 156 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.

Suroviny

kalamata, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu, odpeckované
kapary 1 PL
naložené v soli, opláchlé, okapané
ančovičky (konzerva) 3 ks
řezy
česnek 2 stroužky
drcená
bazalka hrst
čerstvá, velká hrst
petrželka hrst
velká hrst
olivový olej extra panenský 60 ml
s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
italský, opečený, k podávání

Postup

1

Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu.

2

Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem.

3

Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem.

4

Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín