Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1307 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 16 g
Tuky 117 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.

Suroviny

olivy zelené 140 g
kalamata, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu, odpeckované
kapary 1 PL
naložené v soli, opláchlé, okapané
3 ks
sardelový řez
česnek 2 stroužky
chilli paprička 1 ks
drcená
bazalka hrst
čerstvá, velká hrst
petrželka hrst
velká hrst
olivový olej extra panenský 60 ml
kozí sýr 2
s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
chleba
italský, opečený, k podávání

1 Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu.

2 Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem.

3 Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit