Koktejl Apetit

Koktejl Apetit

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 drink

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 76 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 1 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na naši narozeninovou party jsme si nechali namíchat vlastní drink. Chtěli jsme, aby byl stejný jako my – okouzlující, svěží, plný překvapení, jednoduše dobrý a užitečný. Přiťukněte si s námi na zdraví!

Suroviny

limetová šťáva 20 ml
40 ml
okurkový sirup
vodka 40 ml
jedlá soda
lze nahradit sektem, na dolití
led
tenké plátky okurky na ozdobu

Do připravené sklenice dejte led a vlijte limetkovou šťávu, okurkový sirup a vodku. Dolijte sodou či sektem a ozdobte plátky okurky. Podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na okurkový sirup rozmixujte 1 okurku a přes plátýnko nebo jemné sítko přeceďte šťávu. Oslaďte 2–3 lžícemi cukru (ideální poměr je 7:3 ve prospěch okurky). Takto připravený sirup můžete uchovat až tři dny v lednici.

O AUTOROVI

Drink pro nás namíchal Martin Lukavský, barman z pražského Zanzi baru. Jeho svěží letní verzi se sodou jsme si v redakci vylepšili o další bublinky, aby měl pořádné grády!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit