Hlavně po noci plné silného španělského vína vám přijde vhod tahle snídaně na lžičku.
Suroviny
vejce
4
ks
sůl
1
ČL
vinný ocet bílý
1
PL
olivy zelené
6
ks
olivy černé
6
ks
veka
1
plátek
či jiné bílé pečivo
olivový olej panenský
4
PL
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nasekaná
Postup
1
Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl a ocet. Chléb nakrájejte na kostičky a ty pak opečte na 2 lžících olivového oleje.
2
Až začne voda vřít, udělejte v ní vodní vír a do něj opatrně vyklepněte vejce jedno po druhém a vařte 4 minuty. Pak vejce vložte do pohárků.
3
Olivy nasekejte nadrobno, smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a pepřem. Směs navršte na vejce, osolte, opepřete a posypte chlebovými kostkami a nasekanou pažitkou.
TIPY & TRIKY
Nevíte, jak na pošírovaná vejce? Pusťte si na www.apetitonline.cz video s Darinou – postup vám ukáže krok za krokem!