Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené plněné olivy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 235 g
Tuky 87 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé jinak. Do sýrové náplně doporučujeme dát hodně chilli.

Suroviny

velké, bez pecek
vejce 1 ks
prošlehané
kousek asi o velikosti párku
harrisa, podle chuti
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Toustový chleba rozmixujte na strouhanku. Vysypte ji na pečicí papír a pečte v troubě 20 minut dosucha a pak znovu rozmixujte, nyní najemno.

2

Do jednoho plastového sáčku vymačkejte vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Obalte olivy v mouce, pak ve vejci a a nakonec ve strouhance; klidně tam můžete nasypat všechny najednou. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.

3

Smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

Něco navíc:
Italové připravují olivy all’Ascolana plněné lahodnou, ale dosti komplikovanou nádivkou z mletého masa, sušené šunky, parmazánu a dalších přísad – vy to hravě vyřešíte některou z běžně dostupných čerstvých klobás.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

03.05.2022 23:20
Olivy nápojích chapeňos papričkami obalu, usmažit, podávat s dresinkem ze zakysané Smetany, čedsrové kuličky s jalapeňo papričkami, obalené smažené
03.05.2022 17:21
Plněné japaleňos papričkami, čedarové kuličky s japlapeňod

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...