0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené plněné olivy

Smažené plněné olivy

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 235 g
Tuky 87 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé jinak. Do sýrové náplně doporučujeme dát hodně chilli.

Suroviny

toustový chléb 3 plátky
olivy zelené 150 g
velké, bez pecek
mouka pšeničná hladká
na obalování
vejce 1 ks
prošlehané
klobása vinná 1 ks
kousek asi o velikosti párku
sýr feta 80 g
jogurt 1 PL
chilli pasta gochujang
harrisa, podle chuti
slunečnicový olej
na smažení

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Toustový chleba rozmixujte na strouhanku. Vysypte ji na pečicí papír a pečte v troubě 20 minut dosucha a pak znovu rozmixujte, nyní najemno.

2 Do jednoho plastového sáčku vymačkejte vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Obalte olivy v mouce, pak ve vejci a a nakonec ve strouhance; klidně tam můžete nasypat všechny najednou. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.

3 Smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

Něco navíc:
Italové připravují olivy all’Ascolana plněné lahodnou, ale dosti komplikovanou nádivkou z mletého masa, sušené šunky, parmazánu a dalších přísad – vy to hravě vyřešíte některou z běžně dostupných čerstvých klobás.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

Michaela Pommerová

Olivy nápojích chapeňos papričkami obalu, usmažit, podávat s dresinkem ze zakysané Smetany, čedsrové kuličky s jalapeňo papričkami, obalené smažené

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit