Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé jinak. Do sýrové náplně doporučujeme dát hodně chilli.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 150 °C. Toustový chleba rozmixujte na strouhanku. Vysypte ji na pečicí papír a pečte v troubě 20 minut dosucha a pak znovu rozmixujte, nyní najemno.
2 Do jednoho plastového sáčku vymačkejte vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Obalte olivy v mouce, pak ve vejci a a nakonec ve strouhance; klidně tam můžete nasypat všechny najednou. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.
3 Smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
Něco navíc:
Italové připravují olivy all’Ascolana plněné lahodnou, ale dosti komplikovanou nádivkou z mletého masa, sušené šunky, parmazánu a dalších přísad – vy to hravě vyřešíte některou z běžně dostupných čerstvých klobás.
Komentáře
Michaela Pommerová
03.05.2022 17:21
Plněné japaleňos papričkami,…
Michaela Pommerová
03.05.2022 23:20
Olivy nápojích chapeňos…