0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované olivy s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2531 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 34 g
Tuky 264 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelý předkrm. Naložte olivy do marinády s fenyklem, chili, česnekem a tymiánem.

Suroviny

chilli paprička 1 ks
čerstvá, dlouhá, přepůlená, bez semen
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 250 ml
fenykl 1
malá
tymián 5 snítek
olivy zelené 200 g
míchané, kvalitní

1 Fenykl nakrájejte na nudličky, česnek na plátky a promíchejte s olejem, chilli papričkou, tymiánem a olivami.

2 V uzavřené nádobě nechte marinovat 24 hodin. V chladu vydrží 2 týdny.

Něco navíc: Když sníte olivy, zbylý olej lze použít do těstovin, na pokapání chleba či na grilovanou rybu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit