Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované olivy s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marinované olivy s fenyklem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2531 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 34 g
Tuky 264 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelý předkrm. Naložte olivy do marinády s fenyklem, chili, česnekem a tymiánem.

Související recepty

Suroviny

čerstvá, dlouhá, přepůlená, bez semen
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 250 ml
malá
tymián 5 snítek
míchané, kvalitní

Postup

1

Fenykl nakrájejte na nudličky, česnek na plátky a promíchejte s olejem, chilli papričkou, tymiánem a olivami.

2

V uzavřené nádobě nechte marinovat 24 hodin. V chladu vydrží 2 týdny.

Něco navíc: Když sníte olivy, zbylý olej lze použít do těstovin, na pokapání chleba či na grilovanou rybu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...