Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 350 g
Tuky 152 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená mole se řadí k červeným, je však rezavě nahnědlá – a skvělá. Ochutnejte!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kostí a kůže
chilli sušené 4 ks
sušené, bez semínek, nebo 1/2 lžičky pálivé papriky
rajčata 2 ks
zralá, rozkrojená
rostlinný olej 2 PL
nebo sádlo
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené
mandle 3 PL
loupané + na ozdobu
rozinky 1 PL
propláchnuté
oregano 1 ČL
sušené
římský kmín 1 ČL
mletý
skořice 0.5 ČL
mletá
sůl
tmavá čokoláda
kousek
tortilla 4 ks
pšeničná nebo kukuřičná
koriandr
čerstvý, k podávání
limeta
k podávání

1 Kuřecí maso v kastrolu zalijte asi 300 ml studené vody, osolte, uveďte do varu, stáhněte plamen a přikryté dvacet minut povařte mírným varem. Během této doby maso jednou otočte. Potom ho vyjměte, vývar nechte stranou. Maso po vychladnutí natrhejte na jednotlivá vlákna. Zatímco se kuře vaří, přelijte chilli papričky (pokud je chcete použít) vroucí vodou a nechte dvacet minut stát. Pak je jemně nasekejte nebo rozmixujte.

2 Rozpalte nasucho pánev, vsypte do ní rajčata a opékejte je asi pět minut, aby začala hnědnout. Přesuňte je do mixéru. V pánvi teď rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm cibuli, česnek a mandle. Po pěti minutách přidejte rozinky i koření a ještě dvě minuty smažte. Potom je dejte do mixéru k rajčatům, přidejte asi 100 ml kuřecího vývaru a promixujte na hustou omáčku.

3 Vlijte zpět do pánve, přidejte 350 ml vývaru i čokoládu a na mírném plameni dvacet minut duste. Tortilly prohřejte půl minuty v mikrovlnce, pak do středu navršte maso i omáčku a zarolujte. Podávejte s mandlemi, případně koriandrem. V Mexiku se k enchiladas podává i limeta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

omáčka je výborná, doporučuju nevynechat pálivou papriku ani čokoládu - stačí dvě kostičky.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit