Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

4.5/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 350 g
Tuky 152 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená mole se řadí k červeným, je však rezavě nahnědlá – a skvělá. Ochutnejte!

Suroviny

bez kostí a kůže
chilli sušené 4 ks
sušené, bez semínek, nebo 1/2 lžičky pálivé papriky
zralá, rozkrojená
rostlinný olej 2 PL
nebo sádlo
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené
loupané + na ozdobu
propláchnuté
oregano 1 ČL
sušené
římský kmín 1 ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
sůl
tmavá čokoláda
kousek
pšeničná nebo kukuřičná
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
k podávání

Postup

1

Kuřecí maso v kastrolu zalijte asi 300 ml studené vody, osolte, uveďte do varu, stáhněte plamen a přikryté dvacet minut povařte mírným varem. Během této doby maso jednou otočte.

2

Potom ho vyjměte, vývar nechte stranou. Maso po vychladnutí natrhejte na jednotlivá vlákna.

3

Zatímco se kuře vaří, přelijte chilli papričky (pokud je chcete použít) vroucí vodou a nechte dvacet minut stát. Pak je jemně nasekejte nebo rozmixujte.

4

Rozpalte nasucho pánev, vsypte do ní rajčata a opékejte je asi pět minut, aby začala hnědnout.

5

Přesuňte je do mixéru. V pánvi teď rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm cibuli, česnek a mandle.

6

Po pěti minutách přidejte rozinky i koření a ještě dvě minuty smažte.

7

Potom je dejte do mixéru k rajčatům, přidejte asi 100 ml kuřecího vývaru a promixujte na hustou omáčku.

8

Vlijte zpět do pánve, přidejte 350 ml vývaru i čokoládu a na mírném plameni dvacet minut duste.

9

Tortilly prohřejte půl minuty v mikrovlnce, pak do středu navršte maso i omáčku a zarolujte. Podávejte s mandlemi, případně koriandrem. V Mexiku se k enchiladas podává i limeta.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

17.06.2010 21:24
omáčka je výborná, doporučuju nevynechat pálivou papriku ani čokoládu - stačí dvě kostičky.
04.09.2007 18:18
Recept se nachází v č.3/06, str.95
02.05.2007 20:24
Výtečné jídlo, opravdu moc nám chutnalo!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...