0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

Kuřecí enchiladas s červenou omáčkou mole

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3873 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 350 g
Tuky 152 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednotlivé verze mole se liší i barvou, záleží na surovinách. Omáčka pak může být zelená i téměř černá. Moje oblíbená mole se řadí k červeným, je však rezavě nahnědlá – a skvělá. Ochutnejte!

Suroviny

bez kostí a kůže
chilli sušené 4 ks
sušené, bez semínek, nebo 1/2 lžičky pálivé papriky
zralá, rozkrojená
rostlinný olej 2 PL
nebo sádlo
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené
loupané + na ozdobu
rozinky 1 PL
propláchnuté
oregano 1 ČL
sušené
římský kmín 1 ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
sůl
tmavá čokoláda
kousek
tortilla 4 ks
pšeničná nebo kukuřičná
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
k podávání

Postup

1

Kuřecí maso v kastrolu zalijte asi 300 ml studené vody, osolte, uveďte do varu, stáhněte plamen a přikryté dvacet minut povařte mírným varem. Během této doby maso jednou otočte.

2

Potom ho vyjměte, vývar nechte stranou. Maso po vychladnutí natrhejte na jednotlivá vlákna.

3

Zatímco se kuře vaří, přelijte chilli papričky (pokud je chcete použít) vroucí vodou a nechte dvacet minut stát. Pak je jemně nasekejte nebo rozmixujte.

4

Rozpalte nasucho pánev, vsypte do ní rajčata a opékejte je asi pět minut, aby začala hnědnout.

5

Přesuňte je do mixéru. V pánvi teď rozehřejte olej nebo sádlo a osmahněte na něm cibuli, česnek a mandle.

6

Po pěti minutách přidejte rozinky i koření a ještě dvě minuty smažte.

7

Potom je dejte do mixéru k rajčatům, přidejte asi 100 ml kuřecího vývaru a promixujte na hustou omáčku.

8

Vlijte zpět do pánve, přidejte 350 ml vývaru i čokoládu a na mírném plameni dvacet minut duste.

9

Tortilly prohřejte půl minuty v mikrovlnce, pak do středu navršte maso i omáčku a zarolujte. Podávejte s mandlemi, případně koriandrem. V Mexiku se k enchiladas podává i limeta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Výtečné jídlo, opravdu moc nám chutnalo!

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.95

Anonym

omáčka je výborná, doporučuju nevynechat pálivou papriku ani čokoládu - stačí dvě kostičky.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč