Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 556 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 27 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v dostatečně velké a dobře tepelně vodivé pánvi, aby suroviny krásně zezlátly, byly měkké, ale přitom zůstaly svěží.

Suroviny

olivový olej 3 PL
extra panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
na kolečka
na proužky
mrkev 1 ks
na plátky
lilek 1 ks
na kolečka
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Kolečka lilku osolte a nechte aspoň půl hodiny ,potit’; pak je opláchněte a osušte.

2

V pánvi rozehřejte olej a vhoďte lilek; opékejte ho asi pět minut. Pak přidejte česnek, cukety a papriku a restujte dalších přibližně 5 minut dozlatova. Před koncem vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Opékaná zelenina je skvělá příloha ke biftekům.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...