0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opečená zelenina

Opečená zelenina

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 556 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 27 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v dostatečně velké a dobře tepelně vodivé pánvi, aby suroviny krásně zezlátly, byly měkké, ale přitom zůstaly svěží.

Suroviny

olivový olej 3 PL
extra panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
cuketa 2 ks
na kolečka
paprika červená 1 ks
na proužky
mrkev 1 ks
na plátky
lilek 1 ks
na kolečka
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
1 Kolečka lilku osolte a nechte aspoň půl hodiny ,potit’; pak je opláchněte a osušte.

2 V pánvi rozehřejte olej a vhoďte lilek; opékejte ho asi pět minut. Pak přidejte česnek, cukety a papriku a restujte dalších přibližně 5 minut dozlatova. Před koncem vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Opékaná zelenina je skvělá příloha ke biftekům.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit