Coby dezert potěší tenhle ,smažák‘ nasladko čtyři lidi, můžete ho také podávat jako sladké a výživné hlavní jídlo pro dva.
Suroviny
med
5
PL
květový, tekutý
citronová kůra
½
ČL
jemně nastrouhaná
tymián
pár snítek, lze nahradit citronovým tymiánem
krémový sýr
250
g
pevný, ne moc slaný a dá se pohodlně krájet na plátky a nedrobí se, např. čerstvý selský sýr z Němcovy selské mlékárny Radonice, nabízí Tesco nebo www.mlekozfarmy.cz)
nebo hladká
arašídový olej
4
PL
nebo olivový
Postup
1
Med opatrně prohřejte v rendlíčku s citronovou kůrou a/nebo bylinkami.
2
Sýr nakrájejte na čtyři silné plátky a jejich větší plochy přitiskněte do mouky, aby se obalily. Přebytečnou mouku oklepněte. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm plátky sýra nejdřív z jedné strany dozlatova. Pak je opatrně otočte a osmahněte je i z druhé strany. Podávejte okamžitě zalité medem.
NĚCO NAVÍC
Připravte si čerstvý domácí sýr podle našeho receptu. Máte-li dokonale tekutý med, nemusíte ho vůbec zahřívat – díky tomu si zachová všechna zdravotní plus. Na druhé straně, pokud med s citronem a/nebo bylinkami prohřejete, jejich chutě se mnohem lépe propojí.Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )