Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem
Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

2.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 96 g
Tuky 83 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Coby dezert potěší tenhle ,smažák‘ nasladko čtyři lidi, můžete ho také podávat jako sladké a výživné hlavní jídlo pro dva.

Suroviny

med 5 PL
květový, tekutý
jemně nastrouhaná
tymián
pár snítek, lze nahradit citronovým tymiánem
pevný, ne moc slaný a dá se pohodlně krájet na plátky a nedrobí se, např. čerstvý selský sýr z Němcovy selské mlékárny Radonice, nabízí Tesco nebo www.mlekozfarmy.cz)
nebo olivový

Postup

1

Med opatrně prohřejte v rendlíčku s citronovou kůrou a/nebo bylinkami.

2

Sýr nakrájejte na čtyři silné plátky a jejich větší plochy přitiskněte do mouky, aby se obalily. Přebytečnou mouku oklepněte. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm plátky sýra nejdřív z jedné strany dozlatova. Pak je opatrně otočte a osmahněte je i z druhé strany. Podávejte okamžitě zalité medem.

NĚCO NAVÍC

Připravte si čerstvý domácí sýr podle našeho receptu. Máte-li dokonale tekutý med, nemusíte ho vůbec zahřívat – díky tomu si zachová všechna zdravotní plus. Na druhé straně, pokud med s citronem a/nebo bylinkami prohřejete, jejich chutě se mnohem lépe propojí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...