Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do 10 minut 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 949 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 34 g
Tuky 83 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Coby dezert potěší tenhle ,smažák‘ nasladko čtyři lidi, můžete ho také podávat jako sladké a výživné hlavní jídlo pro dva.

Suroviny

5 PL
květový med
citronová kůra 0.5 ČL
z bio citronu
tymián snítky
nebo pár snítek citronového tymiánu
krémový sýr 250 g
pevný, ne moc slaný a dá se pohodlně krájet na plátky a nedrobí se, např. čerstvý selský sýr z Němcovy selské mlékárny Radonice, nabízí Tesco nebo www.mlekozfarmy.cz)
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
nebo hladká
arašídový olej 4 PL
nebo olivový

Med opatrně prohřejte v rendlíčku s citronovou kůrou a/nebo bylinkami.

2 Sýr nakrájejte na čtyři silné plátky a jejich větší plochy přitiskněte do mouky, aby se obalily. Přebytečnou mouku oklepněte. V pánvi zahřejte olej a opečte na něm plátky sýra nejdřív z jedné strany dozlatova. Pak je opatrně otočte a osmahněte je i z druhé strany. Podávejte okamžitě zalité medem.

NĚCO NAVÍC

  • Připravte si čerstvý domácí sýr podle našeho receptu.
  • Máte-li dokonale tekutý med, nemusíte ho vůbec zahřívat – díky tomu si zachová všechna zdravotní plus. Na druhé straně, pokud med s citronem a/nebo bylinkami prohřejete, jejich chutě se mnohem lépe propojí.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit