Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1–2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 265 g
Tuky 132 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.

Suroviny

pekanové ořechy 170 g
lze i vlašské, strouhané
moučkový cukr 100 g
a trocha na podsypání
mouka pšeničná polohrubá 30 g
1 ČL
skoříce mletá
vejce 1 ks
Na polevu
moučkový cukr 125 g
bílek 2 ks
z vajec

1 Smíchejte ořechy, cukr, mouku a vejce a vzniklou směs uložte na 30 minut do lednice.

2 Mezitím, co se těsto chladí, připravte polevu. Cukr nasypte do místy robotu, přidejte jeden bílek a rozmíchejte. Z druhého bílku přidejte pouze tolik, aby vznikla pastovitá hmota. Pomocí třecího nástavce třete zhruba 10 minut.

3 Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Na moučkovým cukrem posypaném vále rozválejte vychlazené těsto na cca 5 mm silnou placku. Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto rozválejte a vykrájejte). Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na plech a pečte zvolna asi 15–20 minut. Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček pevné. Pokud začne poleva příliš tmavnout, ztlumte teplotu a hvězdičky dosušte.

Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v chladu a suchu.

NĚCO NAVÍC
Začátečníkům doporučujeme připravit z těsta místo hvězdiček snadnější tyčinky. Ořechovou hmotu rozválejte na plát. Potřete polevou a nožem nakrájejte na tyčinky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit