Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.
Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Smíchejte ořechy, cukr, mouku a vejce a vzniklou směs uložte na 30 minut do lednice.
Mezitím, co se těsto chladí, připravte polevu. Cukr nasypte do místy robotu, přidejte jeden bílek a rozmíchejte. Z druhého bílku přidejte pouze tolik, aby vznikla pastovitá hmota. Pomocí třecího nástavce třete zhruba 10 minut.
Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Na moučkovým cukrem posypaném vále rozválejte vychlazené těsto na cca 5 mm silnou placku. Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto rozválejte a vykrájejte).
Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na plech a pečte zvolna asi 15–20 minut. Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček pevné. Pokud začne poleva příliš tmavnout, ztlumte teplotu a hvězdičky dosušte.
Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v chladu a suchu.
NĚCO NAVÍC
Začátečníkům doporučujeme připravit z těsta místo hvězdiček snadnější tyčinky. Ořechovou hmotu rozválejte na plát. Potřete polevou a nožem nakrájejte na tyčinky.