Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1–2 plechy
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví

Ingredience

    • 170 g pekanových nebo vlašských ořechů, strouhaných
    • 100 g moučkového cukru + na podsypání
    • 30 g polohrubé mouky
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1 vejce

    NA POLEVU

    • 125 g moučkového cukru
    • 2 bílky

Příprava jídla

1 Smíchejte ořechy, cukr, mouku a vejce a vzniklou směs uložte na 30 minut do lednice.

2 Mezitím, co se těsto chladí, připravte polevu. Cukr nasypte do místy robotu, přidejte jeden bílek a rozmíchejte. Z druhého bílku přidejte pouze tolik, aby vznikla pastovitá hmota. Pomocí třecího nástavce třete zhruba 10 minut.

3 Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Na moučkovým cukrem posypaném vále rozválejte vychlazené těsto na cca 5 mm silnou placku. Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto rozválejte a vykrájejte). Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na plech a pečte zvolna asi 15–20 minut. Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček pevné. Pokud začne poleva příliš tmavnout, ztlumte teplotu a hvězdičky dosušte.

Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v chladu a suchu.

NĚCO NAVÍC
Začátečníkům doporučujeme připravit z těsta místo hvězdiček snadnější tyčinky. Ořechovou hmotu rozválejte na plát. Potřete polevou a nožem nakrájejte na tyčinky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Nepečené arašídové kuličky

Stříkané cukroví

Máciny čokoládové řezy

Pečeme cukroví

Přidat komentář