0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na 1–2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2538 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 266 g
Tuky 132 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.

Suroviny

pekanové ořechy 170 g
strouhané; lze použít i vlašské ořechy, strouhané
moučkový cukr 100 g
+ trocha na podsypání
mouka pšeničná polohrubá 30 g
skořice ½ ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu
moučkový cukr 125 g
bílek 2 ks

Postup

1

Smíchejte ořechy, cukr, mouku a vejce a vzniklou směs uložte na 30 minut do lednice.

2

Mezitím, co se těsto chladí, připravte polevu. Cukr nasypte do místy robotu, přidejte jeden bílek a rozmíchejte. Z druhého bílku přidejte pouze tolik, aby vznikla pastovitá hmota. Pomocí třecího nástavce třete zhruba 10 minut.

3

Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Na moučkovým cukrem posypaném vále rozválejte vychlazené těsto na cca 5 mm silnou placku. Z ní vykrájejte hvězdičky (odřezky znovu spojte, těsto rozválejte a vykrájejte).

4

Hvězdičky potřete připravenou polevou, rozložte na plech a pečte zvolna asi 15–20 minut. Poleva by měla být stále světlá, ale okraje hvězdiček pevné. Pokud začne poleva příliš tmavnout, ztlumte teplotu a hvězdičky dosušte.

5

Nechte vychladnout na plechu. Skladujte v chladu a suchu.

NĚCO NAVÍC
Začátečníkům doporučujeme připravit z těsta místo hvězdiček snadnější tyčinky. Ořechovou hmotu rozválejte na plát. Potřete polevou a nožem nakrájejte na tyčinky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč