Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 12 báboviček (dle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4494 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 497 g
Tuky 206 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché muffinky, které dostanou kouzlo díky ostružinám ukrytým vespod. Můžete je samozřejmě podávat jen tak, nebo pocukrované, ale s čepicí z tvarohu a šlehačky jsou k odpolední kávě dokonalé.

Suroviny

máslo 125 g
změklé + na vymazání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
sůl ½ ČL
mléko 250 ml
Na ozdobení
nebo podle chuti
semínka vyškrábnutá
ve vaničce

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte máslem a na dno každé formičky dejte ostružiny, vychází zhruba 3–4 na formičku (dle velikosti ostružin i formiček).

2

Máslo utřete s cukrem a vanilkovým extraktem do světlého nadýchaného krému, skvěle to jde v robotu s pádlovým nástavcem. Po jednom zapracujte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl a začněte míchat, po částech přilévejte mléko. Vymíchejte hladké těsto a rozdělte jej do formiček na ostružiny.

3

Dejte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova, proveďte test špejlí. Vyndejte z trouby a nechte 5–10 minut zchladnout, poté muffiny vyjměte a dnem vzhůru je nechte vychladnout na mřížce.

4

Smetanu ušlehejte do měkkých špiček, zašlehejte cukr, vanilku a nakonec tvaroh. Naneste na ostružinové bábovičky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...