0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostružinové bábovičky

Ostružinové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostružinové bábovičky

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 12 báboviček (dle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4494 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 497 g
Tuky 206 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché muffinky, které dostanou kouzlo díky ostružinám ukrytým vespod. Můžete je samozřejmě podávat jen tak, nebo pocukrované, ale s čepicí z tvarohu a šlehačky jsou k odpolední kávě dokonalé.

Suroviny

máslo 125 g
změklé + na vymazání
ostružiny 500 g
krupicový cukr 1 hrnek
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 240 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
sůl 0.5 ČL
mléko 250 ml
Na ozdobení
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
nebo podle chuti
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
tvaroh měkký 250 g
ve vaničce

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte máslem a na dno každé formičky dejte ostružiny, vychází zhruba 3–4 na formičku (dle velikosti ostružin i formiček).

2

Máslo utřete s cukrem a vanilkovým extraktem do světlého nadýchaného krému, skvěle to jde v robotu s pádlovým nástavcem. Po jednom zapracujte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl a začněte míchat, po částech přilévejte mléko. Vymíchejte hladké těsto a rozdělte jej do formiček na ostružiny.

3

Dejte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova, proveďte test špejlí. Vyndejte z trouby a nechte 5–10 minut zchladnout, poté muffiny vyjměte a dnem vzhůru je nechte vychladnout na mřížce.

4

Smetanu ušlehejte do měkkých špiček, zašlehejte cukr, vanilku a nakonec tvaroh. Naneste na ostružinové bábovičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit