Obrácené hruškové bábovičky

Obrácené hruškové bábovičky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Na 6–8 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2610 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 315 g
Tuky 127 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!

Suroviny

NA TĚSTO
hrušky 1 ks
menší pevnější (cca o váze 200 g)
mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 1.25 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
mletý
0.25 ČL
skořice mletá + na posypání báboviček
krupicový cukr 60 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 60 ml
slunečnicový olej 60 ml
NA HRUŠKOVÉ PLÁTKY
hrušky 1 ks
střední pevnější (cca 200 g nebo více, podle velikosti formy)
krupicový cukr 100 g
máslo 60 g

1 Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.

2 Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.

3 Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit