Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Na 6–8 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 316 g
Tuky 127 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!

Suroviny

NA TĚSTO
menší pevnější (cca o váze 200 g)
kypřicí prášek do pečiva 1,25 ČL
skořice ¼ ČL
mletá + na posypání báboviček
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 60 ml
slunečnicový olej 60 ml
NA HRUŠKOVÉ PLÁTKY
střední pevnější (cca 200 g nebo více, podle velikosti formy)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.

2

Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.

3

Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín