
Obrácené hruškové bábovičky
Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!
Ingredience
- 1 menší pevnější hruška (cca o váze 200 g)
- 185 g hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mleté skořice + na posypání báboviček
- 60 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 ml mléka
- 60 ml slunečnicového oleje
- 1 střední pevnější hruška (cca 200 g nebo více, podle velikosti formy)
- 100 g krupicového cukru
- 60 g másla
NA TĚSTO
NA HRUŠKOVÉ PLÁTKY
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.
2 Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.
3 Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.
Přidat komentář