Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.
2 Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.
3 Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
- Snadné pečení – muffiny a bábovičky(13 receptů)