Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácené hruškové bábovičky

Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 6–8 báboviček
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 1 menší pevnější hruška (cca o váze 200 g)
    • 185 g hladké mouky
    • 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
    • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
    • 1/4 lžičky mleté skořice + na posypání báboviček
    • 60 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 60 ml mléka
    • 60 ml slunečnicového oleje

    NA HRUŠKOVÉ PLÁTKY

    • 1 střední pevnější hruška (cca 200 g nebo více, podle velikosti formy)
    • 100 g krupicového cukru
    • 60 g másla

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.

2 Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.

3 Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křehký koláč s jablky a vanilkovým krémem

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Koláč s ostružinami a čokoládovým krémem

Cop s kdoulovým džemem a ořechy

Švestkové řezy s mandlovo-ovesnou drobenkou

Slaďoučké hrušky

Přidat komentář