Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Otevřené lasagne Mojito
Otevřené lasagne Mojito
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřené lasagne Mojito

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5894 kcal
Bílkoviny 259 g
Sacharidy 890 g
Tuky 107 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto receptem kolegyně Darina Sieglová a její kamarád zvítězili v novinářské kategorii soutěže Kuchař roku. Vyzkoušejte ho, je opravdu jedinečný!

Související recepty

Suroviny

nebo stehenní řízky, bez kůže
máta svazek
krystalový cukr
na obal máty + špetka navíc
sůl
pepř
olivový olej 2 PL
lasagne (těstovina) 8 plátky
nejlépe čerstvé

Postup

1

Maso omyjte, osušte, odblaňte a rozkrojte na 8 plátků. V misce podrťte plátky z 1 a 1/2 limety s listy máty (vrcholky uštípněte a nechte na ozdobu), špetkou cukru a zalijte rumem. Vložte kuřecí plátky, obalte je v marinádě a nechte minimálně půl hodiny odležet. Úštipky máty smočte v limetové šťávě, pak v cukru a nechte je rozložené zaschnout.

2

Rozpalte pánev s lžící oleje. Řízky vyjměte z marinády, osolte, opepřete a krátce a zprudka je po obou stranách opečte. Snižte teplotu a ještě chvíli je opékejte, aby byly ve středu propečené, ale zároveň zůstaly šťavnaté. Opečené řízky odložte stranou a přikryjte fólií.

3

Do pánve vlijte zbylou marinádu, případně i trochu vody, prohřejte a nakonec v pánvi rozpusťte máslo. Před podáváním vylovte limety nebo šťávu přeceďte.

4

Lasagne uvařte podle návodu na obalu a potřete je lžící oleje. Na talíře střídavě vrstvěte lasagne a kuřecí plátky zakápnuté mátovou šťávou. Ozdobte mátou obalenou v cukru a ihned podávejte se skrojky limety.

NĚCO NAVÍC

Čerstvé lasagne koupíte v italských lahůdkářstvích. Pokud musíte použít sušené, kupte ty, co se podle návodu před zapékáním vaří. Cukr bude na mátě lépe držet, když ji namočíte do prošlehaného bílku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín