0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otevřené lasagne Mojito

Otevřené lasagne Mojito
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Otevřené lasagne Mojito

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5894 kcal
Bílkoviny 259 g
Sacharidy 890 g
Tuky 107 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímto receptem kolegyně Darina Sieglová a její kamarád zvítězili v novinářské kategorii soutěže Kuchař roku. Vyzkoušejte ho, je opravdu jedinečný!

Suroviny

nebo stehenní řízky, bez kůže
máta svazek
krystalový cukr
na obal máty + špetka navíc
sůl
pepř
olivový olej 2 PL
máslo 60 g
lasagne (těstovina) 8 plátky
nejlépe čerstvé

1 Maso omyjte, osušte, odblaňte a rozkrojte na 8 plátků. V misce podrťte plátky z 1 a 1/2 limety s listy máty (vrcholky uštípněte a nechte na ozdobu), špetkou cukru a zalijte rumem. Vložte kuřecí plátky, obalte je v marinádě a nechte minimálně půl hodiny odležet. Úštipky máty smočte v limetové šťávě, pak v cukru a nechte je rozložené zaschnout.

2 Rozpalte pánev s lžící oleje. Řízky vyjměte z marinády, osolte, opepřete a krátce a zprudka je po obou stranách opečte. Snižte teplotu a ještě chvíli je opékejte, aby byly ve středu propečené, ale zároveň zůstaly šťavnaté. Opečené řízky odložte stranou a přikryjte fólií.

3 Do pánve vlijte zbylou marinádu, případně i trochu vody, prohřejte a nakonec v pánvi rozpusťte máslo. Před podáváním vylovte limety nebo šťávu přeceďte.

4 Lasagne uvařte podle návodu na obalu a potřete je lžící oleje. Na talíře střídavě vrstvěte lasagne a kuřecí plátky zakápnuté mátovou šťávou. Ozdobte mátou obalenou v cukru a ihned podávejte se skrojky limety.

NĚCO NAVÍC

  • Čerstvé lasagne koupíte v italských lahůdkářstvích. Pokud musíte použít sušené, kupte ty, co se podle návodu před zapékáním vaří.
  • Cukr bude na mátě lépe držet, když ji namočíte do prošlehaného bílku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín