Osvěžující zážitek z Philadelphie

Osvěžující zážitek z Philadelphie

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
sýr 250 g
Original Philadelphia
tvaroh 250 g
tučný
zakysaná smetana 250 ml
krystalový cukr 150 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
Závěr z lesního ovoce
300 g
lesní ovoce zmražené, čerstvé
10 g
dortové želé 1 balíček
cukr 100 g
voda 100 ml
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu (Ø 25 cm) vyložíme pečicím papírem.
 
V mixéru rozdrtíme sušenky. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme k němu rozdrcené sušenky a promícháme. Vzniklou směs vtlačíme do formy a lžící uhladíme. Dáme péct na 10 min do předehřáté trouby při 180 °C. Po vytáhnutí z trouby necháme venku vychladnout.
 
Na náplň vyšleháme, robotem nebo mixérem, změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.
Náplň nalijeme na vychladlý korpus, rozetřeme, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na
150 °C asi 45 min. Upečený cheesecake necháme vychladnout v troubě při otevřených dvířkách.
 
Na závěr si připravíme želé s lesním ovocem, kterým celý cheesecake dokončíme. V hrnci necháme rozmrznout ovoce, případně použijeme čerstvé. V misce si rozmícháme želé prášek s cukrem, přidáme 100 ml vody pro zmražené ovoce, nebo 250 ml pro čersté ovoce, a zalijeme tím ovoce v hrnci. Pomalu zahříváme až přivedeme k varu, necháme 1 min povařit a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout a pak nalijeme na vychladlý cheesecake. 
 
Vložíme do ledničky a necháme do druhého dne uležet.
 
Dobrou chuť!

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit