Osvěžující zážitek z Philadelphie

Osvěžující zážitek z Philadelphie

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 284 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sýr 250 g
Original Philadelphia
tvaroh 250 g
tučný
zakysaná smetana 250 ml
krystalový cukr 150 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
Závěr z lesního ovoce
300 g
lesní ovoce zmražené, čerstvé
10 g
dortové želé 1 balíček
cukr 100 g
voda 100 ml
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu (Ø 25 cm) vyložíme pečicím papírem.
 
V mixéru rozdrtíme sušenky. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme k němu rozdrcené sušenky a promícháme. Vzniklou směs vtlačíme do formy a lžící uhladíme. Dáme péct na 10 min do předehřáté trouby při 180 °C. Po vytáhnutí z trouby necháme venku vychladnout.
 
Na náplň vyšleháme, robotem nebo mixérem, změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.
Náplň nalijeme na vychladlý korpus, rozetřeme, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na
150 °C asi 45 min. Upečený cheesecake necháme vychladnout v troubě při otevřených dvířkách.
 
Na závěr si připravíme želé s lesním ovocem, kterým celý cheesecake dokončíme. V hrnci necháme rozmrznout ovoce, případně použijeme čerstvé. V misce si rozmícháme želé prášek s cukrem, přidáme 100 ml vody pro zmražené ovoce, nebo 250 ml pro čersté ovoce, a zalijeme tím ovoce v hrnci. Pomalu zahříváme až přivedeme k varu, necháme 1 min povařit a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout a pak nalijeme na vychladlý cheesecake. 
 
Vložíme do ledničky a necháme do druhého dne uležet.
 
Dobrou chuť!
Autor: Danda2018

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit