0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Osvěžující zážitek z Philadelphie

Osvěžující zážitek z Philadelphie

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 284 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sýr 250 g
Original Philadelphia
tvaroh 250 g
tučný
zakysaná smetana 250 ml
krystalový cukr 150 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
Závěr z lesního ovoce
300 g
lesní ovoce zmražené, čerstvé
10 g
dortové želé 1 balíček
cukr 100 g
voda 100 ml
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu (Ø 25 cm) vyložíme pečicím papírem.
 
V mixéru rozdrtíme sušenky. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme k němu rozdrcené sušenky a promícháme. Vzniklou směs vtlačíme do formy a lžící uhladíme. Dáme péct na 10 min do předehřáté trouby při 180 °C. Po vytáhnutí z trouby necháme venku vychladnout.
 
Na náplň vyšleháme, robotem nebo mixérem, změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.
Náplň nalijeme na vychladlý korpus, rozetřeme, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na
150 °C asi 45 min. Upečený cheesecake necháme vychladnout v troubě při otevřených dvířkách.
 
Na závěr si připravíme želé s lesním ovocem, kterým celý cheesecake dokončíme. V hrnci necháme rozmrznout ovoce, případně použijeme čerstvé. V misce si rozmícháme želé prášek s cukrem, přidáme 100 ml vody pro zmražené ovoce, nebo 250 ml pro čersté ovoce, a zalijeme tím ovoce v hrnci. Pomalu zahříváme až přivedeme k varu, necháme 1 min povařit a odstavíme. Za občasného míchání necháme vychladnout a pak nalijeme na vychladlý cheesecake. 
 
Vložíme do ledničky a necháme do druhého dne uležet.
 
Dobrou chuť!
Autor: Danda2018

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit