Suroviny
Postup
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu (Ø 25 cm) vyložíme pečicím papírem.
V mixéru rozdrtíme sušenky. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme k němu rozdrcené sušenky a promícháme. Vzniklou směs vtlačíme do formy a lžící uhladíme. Dáme péct na 10 min do předehřáté trouby při 180 °C. Po vytáhnutí z trouby necháme venku vychladnout.
Na náplň vyšleháme, robotem nebo mixérem, změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.
Náplň nalijeme na vychladlý korpus, rozetřeme, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na
150 °C asi 45 min. Upečený cheesecake necháme vychladnout v troubě při otevřených dvířkách.
Na závěr si připravíme želé s lesním ovocem, kterým celý cheesecake dokončíme. V hrnci necháme rozmrznout ovoce, případně použijeme čerstvé. V misce si rozmícháme želé prášek s cukrem, přidáme 100 ml vody pro zmražené ovoce, nebo 250 ml pro čersté ovoce, a zalijeme tím ovoce v hrnci. Pomalu zahříváme až přivedeme k varu, necháme 1 min povařit a odstavíme.
Za občasného míchání necháme vychladnout a pak nalijeme na vychladlý cheesecake.
Vložíme do ledničky a necháme do druhého dne uležet.
Dobrou chuť!