Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Osvěžující cheesecake s lesním ovocem

Osvěžující cheesecake s lesním ovocem

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2528 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 317 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sýr 250 g
Original Philadelphia
tvaroh 250 g
tučný
krystalový cukr 150 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 PL
z jednoho citronu
Závěr z lesního ovoce
zmražené, čerstvé
cukr 100 g
voda 100 ml

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu (Ø 25 cm) vyložíme pečicím papírem.

2

V mixéru rozdrtíme sušenky. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme k němu rozdrcené sušenky a promícháme. Vzniklou směs vtlačíme do formy a lžící uhladíme. Dáme péct na 10 min do předehřáté trouby při 180 °C. Po vytáhnutí z trouby necháme venku vychladnout.

3

Na náplň vyšleháme, robotem nebo mixérem, změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.

4

Náplň nalijeme na vychladlý korpus, rozetřeme, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na
150 °C asi 45 min. Upečený cheesecake necháme vychladnout v troubě při otevřených dvířkách.

5

Na závěr si připravíme želé s lesním ovocem, kterým celý cheesecake dokončíme. V hrnci necháme rozmrznout ovoce, případně použijeme čerstvé. V misce si rozmícháme želé prášek s cukrem, přidáme 100 ml vody pro zmražené ovoce, nebo 250 ml pro čersté ovoce, a zalijeme tím ovoce v hrnci. Pomalu zahříváme až přivedeme k varu, necháme 1 min povařit a odstavíme.

6

Za občasného míchání necháme vychladnout a pak nalijeme na vychladlý cheesecake. 

7

Vložíme do ledničky a necháme do druhého dne uležet.

Dobrou chuť!

Autor: Danda2018

Apetit magazín