Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 1 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 94 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 22 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky z ovesných vloček a banánu si můžete podle čtenářského receptu připravit i v troubě, takže bez kapičky oleje. A ano, určitě půjdou stejně dobře usmažit i na pánvi. Servírovat je můžete podle chuti a možností. Jen upozorňujeme, že recept je počítaný na jednu porci, takže pokud jich chcete přichystat víc, suroviny na lívanečky musíte násobit.

Suroviny

lze nahrdit jinými
menší
k podávání (nemusí být)
k podávání (nemusí být)
sušené ovoce
k podávání (nemusí být)
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Rozmačkejte banán a smíchejte je zhruba v poměru 1:1 s vločkami a strouhaným kokosem (asi 3–4 polévkové lžíce), tak, aby vznikla pevná lepkavá směs.

2

Přidejte lžičku skořice, na dochucení je možné přidat med, oříšky a sušené ovoce..

3

Rozehřejte troubu cca na 180 °C, na pečící papír vytvarujte placky (ja měla takové tři střední) a pečte zhruba 10–15 minut. (Na omak měkčí, musí držet pohromadě – čím déle pečete, čím jsou placky sušší, ale na chuti to neubírá.)

4

Podávejte samotné, s jogurtem nebo tvarohem.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: el.peee

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...