Nadýchané palačinky s tvarohem a bylinkami přijdou vhod jako jarní večeře.
Suroviny
Postup
Do mouky s kypřicím práškem postupně zašlehejte mléko, žloutky a špetku soli a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte půl hodiny stát a pak těsně před pečením zapracujte sníh z bílků a 2 lžíce nasekané pažitky.
Mezitím v malém rendlíku rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte prolisovaný česnek, zpěňte a stáhněte z ohně. Směs vmíchejte do tvarohu, zašlehejte pomazánkové máslo a přidejte nasekané bylinky. Podle chuti osolte a opepřete.
V rozpálené nepřilnavé pánvi potřené olejem postupně opékejte trochu silnější nadýchané palačinky; stačí minutu až dvě z každé strany. Skládejte je na sebe.
Palačinky potřete bylinkovou náplní, posypte zbylou nasekanou pažitkou a zabalte. Překrojte napůl a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Těsto se špetkou kypřicího prášku je nadýchané, ale sníh z bílků postačí. Nebo naopak zapracujte celá vejce a přidejte plnou lžičku prášku; jen počítejte s tím, že palačinky nebudou tak jemné.