Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní
Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 166 g
Tuky 80 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané palačinky s tvarohem a bylinkami přijdou vhod jako jarní večeře.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva
na špičku nože (viz Něco navíc)
mléko 500 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
sůl a pepř
olej
na potření pánve
pažitka 1 svazek
nasekaná
tvaroh 250 g
měkký
rozehřáté
česnek 1 stroužek
prolisovaný
bylinky 1 hrst
nasekané - čerstvá majoránka, čerstvá bazalka, petrželka

Postup

1

Do mouky s kypřicím práškem postupně zašlehejte mléko, žloutky a špetku soli a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte půl hodiny stát a pak těsně před pečením zapracujte sníh z bílků a 2 lžíce nasekané pažitky.

2

Mezitím v malém rendlíku rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte prolisovaný česnek, zpěňte a stáhněte z ohně. Směs vmíchejte do tvarohu, zašlehejte pomazánkové máslo a přidejte nasekané bylinky. Podle chuti osolte a opepřete.

3

V rozpálené nepřilnavé pánvi potřené olejem postupně opékejte trochu silnější nadýchané palačinky; stačí minutu až dvě z každé strany. Skládejte je na sebe.

4

Palačinky potřete bylinkovou náplní, posypte zbylou nasekanou pažitkou a zabalte. Překrojte napůl a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Těsto se špetkou kypřicího prášku je nadýchané, ale sníh z bílků postačí. Nebo naopak zapracujte celá vejce a přidejte plnou lžičku prášku; jen počítejte s tím, že palačinky nebudou tak jemné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín