0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 166 g
Tuky 80 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané palačinky s tvarohem a bylinkami přijdou vhod jako jarní večeře.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva
na špičku nože (viz Něco navíc)
mléko 500 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
sůl
a čerstvě mletý pepř
olej
na potření pánve
pažitka 1 svazek
nasekaná
tvaroh 250 g
měkký
máslo 2 PL
rozehřátý
pomazánkové máslo 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
1 hrst
nasekané byliny čerstvá majoránka, čerstvá bazalka, petrželka

Postup

1

Do mouky s kypřicím práškem postupně zašlehejte mléko, žloutky a špetku soli a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte půl hodiny stát a pak těsně před pečením zapracujte sníh z bílků a 2 lžíce nasekané pažitky.

2

Mezitím v malém rendlíku rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte prolisovaný česnek, zpěňte a stáhněte z ohně. Směs vmíchejte do tvarohu, zašlehejte pomazánkové máslo a přidejte nasekané bylinky. Podle chuti osolte a opepřete.

3

V rozpálené nepřilnavé pánvi potřené olejem postupně opékejte trochu silnější nadýchané palačinky; stačí minutu až dvě z každé strany. Skládejte je na sebe.

4

Palačinky potřete bylinkovou náplní, posypte zbylou nasekanou pažitkou a zabalte. Překrojte napůl a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Těsto se špetkou kypřicího prášku je nadýchané, ale sníh z bílků postačí. Nebo naopak zapracujte celá vejce a přidejte plnou lžičku prášku; jen počítejte s tím, že palačinky nebudou tak jemné.

Související články

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč