Suroviny
Postup
Zapneme troubu na 170 stupňů. Vajíčka ušleháme do pěny, přisypeme cukr a opět vyšleháme. Po lžících zašleháme vodu, vanilku a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme do obou forem a dáme péct na 40 – 50 minut. Kontrolujeme špejlí!
Tip: Příprava korpusu je jednoduchá, doporučuji upéct večer před samotným chystáním dortu, bude se s ním pak lépe pracovat.
Kuličky:
Pokud máme výkonný mixér, umixujeme mandle v pastu (jinak použijeme mandlové máslo), bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nakonec smícháme dohromady. Necháme ztuhnout v lednici a ze ztuhlé hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu a vrátíme do lednice.
Na přípravu krému vyšleháme tvaroh, mascarpone a vanilku. Na mírném plamenu necháme rozpustit tuhou část kokosového mléka a přisypeme kokosový cukr. Na mírném plamenu mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne ne příliš hustý karamel, což je minimálně 20 minut. Karamel necháme vychladnout na pokojovou teplotu (za občasného zamíchání) a všleháme do krému.
Velký korpus prořízneme na 3 části a promažeme krémem. Malý korpus, který nám bude sloužit jako opěra pro kornouty prořízneme na dvě části. Odřízneme zadní část a šikmo boky. Také promažeme krémem. Malý korpus položíme do středu zadní části na velký korpus. Krém použijeme i na boky a dort necháme krátce odpočinout v lednici.
Tip: Díky mascarpone jsem potřebovala žádný ztužovač. (pokud se však krém zdá nedostatečně hustý, lze použít například ztužovač za studen od Dr. Oetkera, se kterým mám skvělou zkušenost).
Celý dort nakonec zdobíme jahodami, malinami, granátovým jablkem, ostružinami a borůvkami, který pro efekt „vypadávají“ z kornoutů. Přidáme kuličky z mandlí a bílé čokolády a doladíme lístky máty.