Zkuste z obyčejných palačinek udělat nádherný dezert s vanilkovým krémem a ovocem.
Suroviny
palačinka
žloutek
4
ks
moučkový cukr
100
g
vanilkový cukr
1
bal
smetana na vaření
200
ml
tvaroh měkký
500
g
polotučný
maliny
200
g
čerstvé, lze nahradit borůvkami
na poprášení
Postup
1
Palačinky připravte podle základního receptu.
2
Připravte vanilkový krém. Ohnivzdornou mísu postavte nad hrnec s vroucí vodou a vyšlehejte v ní žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte, pak vmíchejte i tvaroh.
3
Na větší servírovací talíř položte první palačinku, pomažte ji částí hutného vanilkového krému, zasypte ovocem a přikryjte další palačinkou.
4
Postup opakujte, dokud máte k dispozici palačinky. Poslední, vrchní palačinku nepotírejte vanilkým krémem, ale jen zasypte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oslava se blíží a vy stále přemýšlíte, jaký dort zvolit? Zkuste palačinkový dort. Je snadný a efektní, navíc je nenáročný na suroviny(5 receptů )
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )