
Palačinky à la vejce Benedikt
Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí vás naprosto okouzlí.
Ingredience
- 200g hladké mouky
- 3 vejce
- 400ml mléka
- 1 lžíce másla, rozpuštěného
- 1/2 lžičky soli
- hrst nasekaných bylinek (petrželka, tymián, oregano, estragon...)
- rostlinný olej na opékání
- 225g másla
- 5 žloutků
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 350g šunky od kosti nebo šunkového kolene, natrhané nebo nakrájené na tenké nudličky
- 2 hrsti rukoly a čerstvě hrubě mletý
- červený pepř k podávání
NA HOLANDSKOU OMÁČKU
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Na palačinky rozmixujte v robotu mouku, vejce, mléko, 120ml vody, máslo a sůl. Těsto přelijte do mísy, vmíchejte bylinky a nechte odpočinout.
2 Nepřilnavou pánev nebo pánev na palačinky vytřete olejem, vlijte malou naběračku těsta do středu pánve, pánví zakružte, aby se těsto rozlilo do krajů, a na středním plameni palačinku opečte z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým těstem a postupně připravte 12 palačinek.
3 Na holandskou omáčku nechte v malém rendlíku rozpustit máslo. Žloutky metličkou prošlehejte s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Po částech vmíchejte 3 lžíce horkého másla, směs poté za stálého šlehání vlijte do zbylého horkého másla a šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku a zašlehejte.
4 Šunku lehce prohřejte na pánvi, rozdělte na palačinky a zarolujte. Přelijte holandskou omáčkou, posypte červeným pepřem a podávejte ozdobené rukolou.
Přidat komentář