Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2257 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 191 g
Tuky 134 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle na první pohled obyčejné palačinky, chutnají opravdu luxusně!

Suroviny

máslo 2 PL
na smažení
javorový sirup
nebo med
piniové oříšky 1 bal
opražené
moučkový cukr
na posypání
Na těsto
mléko 200 ml
smetana 100 ml
vejce 2 ks
mouka pšeničná polohrubá 150 g
sůl špetka
Na náplň
banány 2 ks
meruňková zavařenina 3 PL
ananas 3 PL
kompotovaný na menší kousky

1 Z mléka, smetany, vajec, prosáté mouky (pomalu přidávejte za míchání) a soli připravte palačinkové těsto a na másle usmažte tenké palačinky.

2 Banány rozmačkejte obrácenou vidličkou a smíchejte s marmeládou a ananasem. Směsí potírejte palačinky a rolujte je do válečků.

3 Palačinky pokapejte javorovým sirupem nebo medem, posypte piniovými jadérky a přes jemné sítko pocukrujte.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit