Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky à la vejce Benedikt

Palačinky à la vejce Benedikt
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky à la vejce Benedikt

3.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5351 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 157 g
Tuky 414 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí vás naprosto okouzlí.

Suroviny

vejce 3 ks
mléko 400 ml
rozpuštěné
sůl 1 ČL
bylinky 1 hrst
nasekané (petrželka, oregano, estragon, tymián…)
rostlinný olej
na opékání
Na holandskou omáčku
máslo 225 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
šunka od kosti nebo šunkové koleno, natrhané nebo nakrájené na tenké nudličky
rukola 2 hrsti
pepř
červený, čerstvě hrubě mletý, k podávání

Postup

1

Na palačinky rozmixujte v robotu mouku, vejce, mléko, 120ml vody, máslo a sůl. Těsto přelijte do mísy, vmíchejte bylinky a nechte odpočinout.

2

Nepřilnavou pánev nebo pánev na palačinky vytřete olejem, vlijte malou naběračku těsta do středu pánve, pánví zakružte, aby se těsto rozlilo do krajů, a na středním plameni palačinku opečte z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým těstem a postupně připravte 12 palačinek.

3

Na holandskou omáčku nechte v malém rendlíku rozpustit máslo. Žloutky metličkou prošlehejte s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Po částech vmíchejte 3 lžíce horkého másla, směs poté za stálého šlehání vlijte do zbylého horkého másla a šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku a zašlehejte.

4

Šunku lehce prohřejte na pánvi, rozdělte na palačinky a zarolujte. Přelijte holandskou omáčkou, posypte červeným pepřem a podávejte ozdobené rukolou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč