Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky à la vejce Benedikt
Palačinky à la vejce Benedikt
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky à la vejce Benedikt

3/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5351 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 157 g
Tuky 414 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí vás naprosto okouzlí.

Suroviny

vejce 3 ks
mléko 400 ml
rozpuštěné
sůl 1 ČL
bylinky 1 hrst
nasekané (petrželka, oregano, estragon, tymián…)
rostlinný olej
na opékání
Na holandskou omáčku
máslo 225 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
šunka od kosti nebo šunkové koleno, natrhané nebo nakrájené na tenké nudličky
rukola 2 hrsti
pepř
červený, čerstvě hrubě mletý, k podávání

Postup

1

Na palačinky rozmixujte v robotu mouku, vejce, mléko, 120ml vody, máslo a sůl. Těsto přelijte do mísy, vmíchejte bylinky a nechte odpočinout.

2

Nepřilnavou pánev nebo pánev na palačinky vytřete olejem, vlijte malou naběračku těsta do středu pánve, pánví zakružte, aby se těsto rozlilo do krajů, a na středním plameni palačinku opečte z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým těstem a postupně připravte 12 palačinek.

3

Na holandskou omáčku nechte v malém rendlíku rozpustit máslo. Žloutky metličkou prošlehejte s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Po částech vmíchejte 3 lžíce horkého másla, směs poté za stálého šlehání vlijte do zbylého horkého másla a šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku a zašlehejte.

4

Šunku lehce prohřejte na pánvi, rozdělte na palačinky a zarolujte. Přelijte holandskou omáčkou, posypte červeným pepřem a podávejte ozdobené rukolou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín