Palačinky à la vejce Benedikt

Palačinky à la vejce Benedikt

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4924 kcal
Bílkoviny 162 g
Cukr 155 g
Tuky 399 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí vás naprosto okouzlí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
vejce 3 ks
mléko 400 ml
máslo 1 PL
rozpuštěné
sůl 1 ČL
bylinky 1 hrst
nasekané (petrželka, oregano, estragon, tymián…)
rostlinný olej
na opékání
Na holandskou omáčku
máslo 225 g
žloutek 5 ks
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika 1 ČL
sladká, mletá
Na dokončení
350 g
šunka od kosti nakrájená nebo natrhaná na tenké nudličky, lze nahradit šunkovým kolenem
rukola 2 hrst
pepř
čerstvý, hrubě mletý červený pepř, k podávání

1 Na palačinky rozmixujte v robotu mouku, vejce, mléko, 120ml vody, máslo a sůl. Těsto přelijte do mísy, vmíchejte bylinky a nechte odpočinout.

2 Nepřilnavou pánev nebo pánev na palačinky vytřete olejem, vlijte malou naběračku těsta do středu pánve, pánví zakružte, aby se těsto rozlilo do krajů, a na středním plameni palačinku opečte z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým těstem a postupně připravte 12 palačinek.

3 Na holandskou omáčku nechte v malém rendlíku rozpustit máslo. Žloutky metličkou prošlehejte s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Po částech vmíchejte 3 lžíce horkého másla, směs poté za stálého šlehání vlijte do zbylého horkého másla a šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku a zašlehejte.

4 Šunku lehce prohřejte na pánvi, rozdělte na palačinky a zarolujte. Přelijte holandskou omáčkou, posypte červeným pepřem a podávejte ozdobené rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit