Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

3.8/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7094 kcal
Bílkoviny 437 g
Sacharidy 284 g
Tuky 456 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkoslaná pečínka

Suroviny

nejlépe s kůží
hořčice kremžská 2 PL
oloupaná a rozčtvrcená
neoloupané stroužky z jedné palice česnkeu
tymián 8 snítek
jablečný ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.

2

Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.

NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč