0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2630 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 166 g
Tuky 199 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O Tel Avivu je známo, že se v něm připravují ta nejlepší bezmasá
jídla na světě. Tohle je příklad, jak z jednoduché suroviny, jako jsou batáty, vyčarujete luxusní pochoutku.

Suroviny

batáty 8 ks
vydrhnuté
olivový olej 4 PL
sůl
máslo 100 g
chilli sušené 2 ČL
vločky, ideálně z papriček Aleppo (viz Něco navíc)
zakysaná smetana 250 g
pistácie 40 g
nasekané nahrubo
granátové jablko 40 g
vyloupaná zrnka

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Batáty vložte do pekáčku a pokapejte olejem. Osolte a promíchejte. Vložte do trouby a pečte 35–40 minut, nebo dokud nejsou batáty ve středu měkké.

2

Když jsou batáty skoro upečené, rozpusťte zvolna na pánvi máslo. Přidejte chilli vločky a větší špetku soli. Sundejte z ohně a nechte máslo 1 minutu natáhnout chuť a vůni papriček.

3

Hotové batáty položte na talíř, nakrojte je a mírně rozevřete. Pokapejte je ochuceným máslem a na každý přidejte kopeček zakysané smetany. Posypte nasekanými pistáciemi a semínky granátového jablka a ihned jezte.

NĚCO NAVÍC
Odrůda chilli papriček známá též jako Halaby či Pul Biber pochází ze Sýrie, dnes se pěstuje hlavně v Turecku. Je mírně pálivá, s ovocnou a nakyslou chutí.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit