Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené batáty s chilli a granátovým jablkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2630 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 166 g
Tuky 199 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O Tel Avivu je známo, že se v něm připravují ta nejlepší bezmasá
jídla na světě. Tohle je příklad, jak z jednoduché suroviny, jako jsou batáty, vyčarujete luxusní pochoutku.

Suroviny

vydrhnuté
olivový olej 4 PL
sůl
máslo 100 g
chilli sušené 2 ČL
vločky, ideálně z papriček Aleppo (viz Něco navíc)
pistácie 40 g
nasekané nahrubo
vyloupaná zrnka

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Batáty vložte do pekáčku a pokapejte olejem. Osolte a promíchejte. Vložte do trouby a pečte 35–40 minut, nebo dokud nejsou batáty ve středu měkké.

2

Když jsou batáty skoro upečené, rozpusťte zvolna na pánvi máslo. Přidejte chilli vločky a větší špetku soli. Sundejte z ohně a nechte máslo 1 minutu natáhnout chuť a vůni papriček.

3

Hotové batáty položte na talíř, nakrojte je a mírně rozevřete. Pokapejte je ochuceným máslem a na každý přidejte kopeček zakysané smetany. Posypte nasekanými pistáciemi a semínky granátového jablka a ihned jezte.

NĚCO NAVÍC
Odrůda chilli papriček známá též jako Halaby či Pul Biber pochází ze Sýrie, dnes se pěstuje hlavně v Turecku. Je mírně pálivá, s ovocnou a nakyslou chutí.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč