0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Batátové noky s ricottou

Batátové noky s ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batátové noky s ricottou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nočky mizely po focení jako pára nad hrncem, v němž se vařily. Doporučujeme udělat jich rovnou dvojnásobné množství a část, kterou nespotřebujete, zamrazit. Příště už je stačí jen vytáhnout z mrazáku a prohřát nebo opéct! Ušetříte moře času.

Suroviny

batáty 500 g
vydrhnuté
ricotta 1 hrnek
parmazán 0.25 hrnku
strouhaný + navíc k podávání
sůl 1.5 ČL
mouka pšeničná hladká 1.25 hrnku
nebo podle potřeby
Na dokončení
máslo 4 PL
slanina 200 g
na kostičky
šalotka 2 ks
nakrájená na plátky
šalvěj 1 hrst
nakrájená na nudličky
kadeřávek 2 hrsti

Postup

1

Batáty propíchejte vidličkou a upečte na plechu v troubě (při 200°C to bude trvat zhruba 1 hodinu) nebo je dejte do mikrovlnné trouby zakryté talířem – hotové budou do 10 minut (podle velikosti hlíz).

2

Upečené batáty nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte nebo rozmačkejte. Vmíchejte ricottu, parmazán, sůl a po půl hrnkách vmíchejte mouku – výsledkem by mělo být měkké kompaktní těsto. Z těsta postupně odkrajujte kusy, každý vyválejte na váleček o průměru zhruba 1–2 cm a nakrájejte na noky (také o délce 1–2 cm). Vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Přesuňte do mísy.

3

Na dokončení ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte slaninu, šalotku a šalvěj a opečte. Vsypte kadeřávek, nechte zavadnout, vsypte noky, promíchejte a podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Ingredience na těsto na noky můžete libovolně znásobit – uvařené se dají zamrazit a poslouží nejen jako hlavní chod, ale i jako příloha. Pokud chcete omáčce dodat šmrnc, nebo dokonce říz, podlijte ji trochou vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit