0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Batátové noky s ricottou

Batátové noky s ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Batátové noky s ricottou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 296 g
Tuky 117 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nočky mizely po focení jako pára nad hrncem, v němž se vařily. Doporučujeme udělat jich rovnou dvojnásobné množství a část, kterou nespotřebujete, zamrazit. Příště už je stačí jen vytáhnout z mrazáku a prohřát nebo opéct! Ušetříte moře času.

Suroviny

batáty 500 g
vydrhnuté
ricotta 1 hrnek
parmazán ¼ hrnku
strouhaný + navíc k podávání
sůl 1,5 ČL
mouka pšeničná hladká 1,25 hrnku
nebo podle potřeby
Na dokončení
máslo 4 PL
slanina 200 g
na kostičky
šalotka 2 ks
nakrájená na plátky
šalvěj 1 hrst
nakrájená na nudličky

Postup

1

Batáty propíchejte vidličkou a upečte na plechu v troubě (při 200°C to bude trvat zhruba 1 hodinu) nebo je dejte do mikrovlnné trouby zakryté talířem – hotové budou do 10 minut (podle velikosti hlíz).

2

Upečené batáty nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte nebo rozmačkejte. Vmíchejte ricottu, parmazán, sůl a po půl hrnkách vmíchejte mouku – výsledkem by mělo být měkké kompaktní těsto. Z těsta postupně odkrajujte kusy, každý vyválejte na váleček o průměru zhruba 1–2 cm a nakrájejte na noky (také o délce 1–2 cm). Vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Přesuňte do mísy.

3

Na dokončení ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte slaninu, šalotku a šalvěj a opečte. Vsypte kadeřávek, nechte zavadnout, vsypte noky, promíchejte a podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Ingredience na těsto na noky můžete libovolně znásobit – uvařené se dají zamrazit a poslouží nejen jako hlavní chod, ale i jako příloha. Pokud chcete omáčce dodat šmrnc, nebo dokonce říz, podlijte ji trochou vína.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Komentáře

Miroslava Kumančíková

Noky

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč