Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či zavařit na příště.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření masa
PT30M
Pečení 0:30
Maso Česká

Ingredience

    • 4 uzená kolena
    • tmavý chléb k podávání

    NA GLAZÉ

    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 500 g švestkových povidel
    • 100 ml bílého vinného octa
    • svitek skořice
    • 100 g třtinového cukru
    • 2 lžičky hrubě drceného pepře

Příprava jídla

1 Uzená kolena v hrnci zalijte vodou tak, aby byla potopená, a vařte je asi 2 hodiny doměkka. Pak vyndejte a nechte okapat.

2 Troubu rozehřejte na 200 °C. Na glazé na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita Přidejte povidla, ocet, skořici a cukr a přilijte dostatek vody, směs by neměla být příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10–15 minut. Vyjměte skořici.

3 Měkká kolena rozložte do pekáčku a přelijte povidlovým glazé. Dobře je v něm obalte a posypte pepřem. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, až se na povrchu vytvoří chutná karamelizovaná poleva. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC Koleno lze tímto způsobem připravit i na grilu a glazé ho průběžně potírat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Karamelový svařák

Salát s pečenou řepou

Pečené brambory

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Menu na cestu z města

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Přidat komentář