0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3168 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 419 g
Tuky 120 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či zavařit na příště.

Suroviny

vepřové koleno 4 ks
uzené
chleba tmavý
k podávání
Na glazé
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
slunečnicový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
skořice 1 svitek
třtinový cukr 100 g
pepř 2 ČL
hrubě drcený

Postup

1

Uzená kolena v hrnci zalijte vodou tak, aby byla potopená, a vařte je asi 2 hodiny doměkka. Pak vyndejte a nechte okapat.

2

Troubu rozehřejte na 200 °C.

3

Na glazé na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita

4

Přidejte povidla, ocet, skořici a cukr a přilijte dostatek vody, směs by neměla být příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10–15 minut. Vyjměte skořici.

5

Měkká kolena rozložte do pekáčku a přelijte povidlovým glazé. Dobře je v něm obalte a posypte pepřem.

6

Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, až se na povrchu vytvoří chutná karamelizovaná poleva. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC Koleno lze tímto způsobem připravit i na grilu a glazé ho průběžně potírat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč