Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či zavařit na příště.
Suroviny
Postup
Uzená kolena v hrnci zalijte vodou tak, aby byla potopená, a vařte je asi 2 hodiny doměkka. Pak vyndejte a nechte okapat.
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Na glazé na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita
Přidejte povidla, ocet, skořici a cukr a přilijte dostatek vody, směs by neměla být příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10–15 minut. Vyjměte skořici.
Měkká kolena rozložte do pekáčku a přelijte povidlovým glazé. Dobře je v něm obalte a posypte pepřem.
Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, až se na povrchu vytvoří chutná karamelizovaná poleva. Podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC Koleno lze tímto způsobem připravit i na grilu a glazé ho průběžně potírat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční zabijačkové hody. Jak na jitrničky, prdelačku nebo uzené z komína(33 receptů )
- Menu na cestu z města(9 receptů )
- Jak na vepřové koleno? Pečené, vařené i uzené – každý styl má něco do sebe!(14 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )