0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 425 g
Tuky 40 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či zavařit na příště.

Suroviny

uzené maso 4 ks
chleba tmavý
k podávání
Na glazé
cibule 2 ks
nakrájená na drobno
slunečnicový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
skořice svitek
třtinový cukr 100 g
pepř 2 ČL
hrubě drcený

1 Uzená kolena v hrnci zalijte vodou tak, aby byla potopená, a vařte je asi 2 hodiny doměkka. Pak vyndejte a nechte okapat.

2 Troubu rozehřejte na 200 °C. Na glazé na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita Přidejte povidla, ocet, skořici a cukr a přilijte dostatek vody, směs by neměla být příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10–15 minut. Vyjměte skořici.

3 Měkká kolena rozložte do pekáčku a přelijte povidlovým glazé. Dobře je v něm obalte a posypte pepřem. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, až se na povrchu vytvoří chutná karamelizovaná poleva. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC Koleno lze tímto způsobem připravit i na grilu a glazé ho průběžně potírat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit