Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3168 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 419 g
Tuky 120 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Glazé vám možná nějaké zbude, jistě se ale neztratí – můžete ho podávat zvlášť jako omáčku nebo zamrazit či zavařit na příště.

Suroviny

uzené
k podávání
Na glazé
nakrájená nadrobno
slunečnicový olej 1 PL
švestková povidla 500 g
vinný ocet bílý 100 ml
skořice 1 svitek
třtinový cukr 100 g
pepř 2 ČL
hrubě drcený

Postup

1

Uzená kolena v hrnci zalijte vodou tak, aby byla potopená, a vařte je asi 2 hodiny doměkka. Pak vyndejte a nechte okapat.

2

Troubu rozehřejte na 200 °C.

3

Na glazé na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dosklovita

4

Přidejte povidla, ocet, skořici a cukr a přilijte dostatek vody, směs by neměla být příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10–15 minut. Vyjměte skořici.

5

Měkká kolena rozložte do pekáčku a přelijte povidlovým glazé. Dobře je v něm obalte a posypte pepřem.

6

Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, až se na povrchu vytvoří chutná karamelizovaná poleva. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC Koleno lze tímto způsobem připravit i na grilu a glazé ho průběžně potírat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...