Nejlepší večeře jsou ty z jednoho pekáčku! Příloha je zcela na vás, můžete ke kuřeti udělat kuskus, bramborovou kaši, ale skvělé bude jen s čerstvou bagetkou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. V misce promíchejte mascarpone, česnek, citronovou kůru a osolte. V jiné misce smíchejte citronovou šťávu, hořčici, med a víno.
Do kuřecích kousků udělejte zářezy a vetřete do nich ochucené mascarpone (nebo jej vetřete pod kůži). Rozložte je do pekáčku, kolem nasypte řepu a dýni a zakápněte připravenou medovou směsí a olejem. Osolte, opepřete a dejte péct na 35–45 minut (v případě potřeby lehce podlijte vodou nebo zakryjte alobalem), aby bylo kuře propečené a zelenina měkká. Podávejte s čerstvými bylinkami.
Komentáře
Anonym
04.02.2023 17:26
Ta uvedená délka pečení je…