Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečené kuře s červenou řepou

Pečené kuře s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4647 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 119 g
Tuky 334 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší večeře jsou ty z jednoho pekáčku! Příloha je zcela na vás, můžete ke kuřeti udělat kuskus, bramborovou kaši, ale skvělé bude jen s čerstvou bagetkou.

Suroviny

mascarpone 150 g
česnek 1 stroužek
drcený
citron 3 ks
z 1 nastrouhaná kůra + vymačkaná šťáva ze všech 3
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 3 PL
víno bílé 100 ml
suché
kuřecí stehna 1.5 kg
rozdělená na horní stejna a paličky, nebo 1 celé kuře, rozdělené na kousky
červená řepa 500 g
oloupaná a nakrájená na kostky o hraně cca 2 cm
dýně 0.5 ks
dýně hokkaido, nakrájená na 2cm kostky
olivový olej
na pokapání
kopr 1 hrst
čerstvý, nasekaný nahrubo
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. V misce promíchejte mascarpone, česnek, citronovou kůru a osolte. V jiné misce smíchejte citronovou šťávu, hořčici, med a víno.

2

Do kuřecích kousků udělejte zářezy a vetřete do nich ochucené mascarpone (nebo jej vetřete pod kůži). Rozložte je do pekáčku, kolem nasypte řepu a dýni a zakápněte připravenou medovou směsí a olejem. Osolte, opepřete a dejte péct na 35–45 minut (v případě potřeby lehce podlijte vodou nebo zakryjte alobalem), aby bylo kuře propečené a zelenina měkká. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit