Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5937 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborných rolek nikdy není dost! Jsou skvělé nejen na večeři, ale my v redakci si je zakládáme i jako party recept!

Suroviny

krůtí maso mleté 350 g
rostlinný olej 1 PL
+ na potření závitků
chilli omáčka 6 PL
buffalo omáčka, množství dle chuti
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná
kopr 2 PL
nasekaný
cibulový prášek 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
sůl
čedar 120 g
nastrouhaný
sýr s modrou plísní 30 g
rozdrobený
rýžový papír 10 plátků
na jarní závitky
Na dip
zakysaná smetana 1 hrnek
koriandr 0.75 hrnku
nasekaný
pažitka 1 hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
cibulový prášek 1 ČL
limeta 2 ks
šťáva vymačkaná

Postup

1

Mleté krůtí maso orestujte v pánvi na lžíci oleje, ke konci přidejte podle chuti buffalo omáčku. Přesuňte do misky a vmíchejte pažitku, petržel, kopr, cibulový a česnekový prášek, špetku soli a oba sýry.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Každý plát rýžového papíru namočte do studené vody a položte na vlhkou utěrku. Do třetiny nejblíže k sobě dejte zhruba 2–3 lžíce masové náplně a závitek srolujte jako tortillu. Závitky potřete zlehka olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby a pečte 15 minut dozlatova.

3

Na dip promíchejte všechny ingredience. Závitky podávejte s dipem, případně s další buffalo omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit