0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené závitky s krůtím masem a buffalo omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5937 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborných rolek nikdy není dost! Jsou skvělé nejen na večeři, ale my v redakci si je zakládáme i jako party recept!

Suroviny

krůtí maso mleté 350 g
rostlinný olej 1 PL
+ na potření závitků
chilli omáčka 6 PL
buffalo omáčka, množství dle chuti
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná
petrželka 2 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná
kopr 2 PL
nasekaný
cibulový prášek 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
sůl
čedar 120 g
nastrouhaný
sýr s modrou plísní 30 g
rozdrobený
rýžový papír 10 plátků
na jarní závitky
Na dip
zakysaná smetana 1 hrnek
koriandr 0.75 hrnku
nasekaný
pažitka 1 hrst
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
cibulový prášek 1 ČL
limeta 2 ks
šťáva vymačkaná

Postup

1

Mleté krůtí maso orestujte v pánvi na lžíci oleje, ke konci přidejte podle chuti buffalo omáčku. Přesuňte do misky a vmíchejte pažitku, petržel, kopr, cibulový a česnekový prášek, špetku soli a oba sýry.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Každý plát rýžového papíru namočte do studené vody a položte na vlhkou utěrku. Do třetiny nejblíže k sobě dejte zhruba 2–3 lžíce masové náplně a závitek srolujte jako tortillu. Závitky potřete zlehka olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby a pečte 15 minut dozlatova.

3

Na dip promíchejte všechny ingredience. Závitky podávejte s dipem, případně s další buffalo omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit