Pečené rizoto s houbami

Pečené rizoto s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 358 g
Tuky 85 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

Suroviny

rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1120 ml
horký
parmazán 60 g
najemno nastrouhaný
máslo 40 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na žampiony
máslo 10 g
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené či prolisované
žampiony 300 g
očištěné, nejlépe směs s hnědými houbami, větší na plátky, menší rozčtvrtit

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (v elektrické troubě to trvá 40 minut při 180 °C, horkovzdušnou nastavte na 160 °C).

2 Mezitím si připravte žampiony. Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Vložte na ni máslo, olej, česnek a žampiony. Opékejte 5 minut, aby žampiony zezlátly.

3 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, sůl a pepř, promíchejte, aby se máslo rozpustilo, a ihned podávejte posypané opečenými žampiony.

Škola vaření: rizoto z trouby

Škola vaření: rizoto z trouby

Více

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit