Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 358 g
Tuky 85 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

Suroviny

rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
najemno nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na žampiony
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené či prolisované
očištěné, nejlépe směs s hnědými houbami, větší na plátky, menší rozčtvrtit

Postup

1

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (v elektrické troubě to trvá 40 minut při 180 °C, horkovzdušnou nastavte na 160 °C).

2 Mezitím si připravte žampiony. Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Vložte na ni máslo, olej, česnek a žampiony. Opékejte 5 minut, aby žampiony zezlátly.

3 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, sůl a pepř, promíchejte, aby se máslo rozpustilo, a ihned podávejte posypané opečenými žampiony.
[[nid:2820]]

Apetit magazín