Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 360 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými oříšky.

Suroviny

rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1120 ml
horký
parmazán 60 g
najemno nastrouhaný
máslo 40 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špenát 50 g
mladé lístky
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem, rozdrobený
piniové oříšky 50 g
lze nahradit sekanými ořechy, opražené

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (trvá to čtyřicet minut při 180 °C v elektrické troubě, respektive 160 °C v horkovzdušné).

2 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce osolte, opepřete, vložte špenát, sýr a piniové oříšky, promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit