0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 360 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými oříšky.

Suroviny

rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1120 ml
horký
parmazán 60 g
najemno nastrouhaný
máslo 40 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špenát 50 g
mladé lístky
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem, rozdrobený
piniové oříšky 50 g
lze nahradit sekanými ořechy, opražené

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (trvá to čtyřicet minut při 180 °C v elektrické troubě, respektive 160 °C v horkovzdušné).

2 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce osolte, opepřete, vložte špenát, sýr a piniové oříšky, promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit