Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekelné lívance
Pekelné lívance
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekelné lívance

1.6/5 Počet hodnocení: 70
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 9 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1173 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 147 g
Tuky 32 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dostali jste k Mikuláši uhlí? Upečte pekelné lívance! Můžete je dělat velké jako na fotce, nebo upečte lívanečky jednohubky. Skvělé budou i se sladkým tvarohem. Aktivní uhlí můžete pochopitelně vynechat, slouží pouze k obarvení.

Související recepty

Suroviny

skořice ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vanilkový extrakt ½ ČL
1 ČL
aktivní uhlí v prášku (nemusí být)
mléko 1 hrnek
vejce 2 ks
ghí
na opékání
K podávání
máta
na ozdobení

Postup

1

Všechny suroviny na lívance (kromě másla na opékání) promixujte nebo prošlehejte. Nechte alespoň 5 minut odstát, poté lívance postupně opékejte na troše přepuštěného másla.

2

Zdobte zakysanou smetanou, cukrem, ostružinami a mátou.

CO JE AKTIVNÍ UHLÍ
Aktivní uhlí koupíte v lékárně, jen se mu už neříká živočišné, protože se vyrábí z kokosových skořápek. Prodává se ve formě prášku nebo tablet (ty se dají na prášek lehce rozdrtit). Nezapomeňte, že vlastnosti uhlí jsou stejné, jako když je koupíte coby lék na neduhy. Nepřehánějte to proto s konzumací černých produktů a dostatečně pijte vodu, abyste předešli riziku dehydratace. Ve větším množství uhlí také pořádně barví – jazyk, zuby i vaši kuchyň – i to mějte při přípravě a konzumaci černých receptů na paměti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...