Jednoduchá hrnková buchta na plech, kterou za pár minut zvládnou i úplní začátečníci. Perník s jablky se vám určitě povede a podle chuti si jej můžete vylepšit dalšími ingrediencemi.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
1
hrnek
mouka pšeničná polohrubá
1
hrnek
jablko
3
ks
mléko
1
hrnek
třtinový cukr
1
hrnek
lze nahradit krystalovým cukrem
kypřicí prášek do perníku
1
bal
vanilkový cukr
1
bal
vejce
2
ks
rostlinný olej
½
hrnku
kakao
3
PL
Poleva
Postup
1
Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2
V misce dobře promícháme všechny sypké suroviny - prosetou mouku a kakaem, práškem do perníku, vanilkovým i třtinovým cukrem.
3
Přilijeme mléko, olej a vajíčka a utřeme na hladkou směs.
4
Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a dobře zamícháme, aby vzniklo hustší těstíčko.
5
Připravené těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypeného plechu a upečeme na 180 stupňů.
6
Po upečení polijeme ještě horký perník polevou z cukru a citronové šťávy a necháme vychladnout.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com