Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.7/5 Počet hodnocení: 273
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4302 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 642 g
Tuky 138 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá hrnková buchta na plech, kterou za pár minut zvládnou i úplní začátečníci. Perník s jablky se vám určitě vždy povede a podle chuti si jej můžete vylepšit dalšími ingrediencemi – třeba nasekanými ořechy, rozinkami nebo kousky čokolády. Na závěr ho ozdobte oblíbenou citronovou polevou nebo jen jednoduše pocukrujte. 

Suroviny

kypřicí prášek do perníku 1 bal
třtinový cukr 1 hrnek
lze nahradit krystalovým cukrem
mléko 1 hrnek
rostlinný olej ½ hrnku
vejce 2 ks
Na polevu

Postup

1

Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2

V misce dobře promícháme všechny sypké suroviny – prosetou mouku a kakaem, kypřicím práškem do perníku, vanilkovým i třtinovým cukrem.

3

Přilijeme mléko, olej a vajíčka a utřeme na hladkou směs.

4

Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a dobře zamícháme, aby vzniklo hustší těsto.

5

Připravené těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Propečení ověříme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud je po vytažení suchá, bez stopy syrového těsta, je perník hotový. 

6

Po upečení polijeme ještě horký perník polevou z moučkového cukru a citronové šťávy a necháme vychladnout. Nebo ho nepoléváme a po vychladnutí ho poprášíme moučkovým cukrem. 

Ilustrační foto: Image Professionals

 
Autor: Táňa

Apetit magazín