0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perník s jablky

Perník s jablky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4302 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 642 g
Tuky 138 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá hrnková buchta na plech, kterou za pár minut zvládnou i úplní začátečníci. Perník s jablky se vám určitě povede a podle chuti si jej můžete vylepšit dalšími ingrediencemi.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
jablko 3 ks
mléko 1 hrnek
třtinový cukr 1 hrnek
lze nahradit krystalovým cukrem
kypřicí prášek do perníku 1 bal
vanilkový cukr 1 bal
vejce 2 ks
rostlinný olej 0.5 hrnku
kakao 3 PL
Poleva
citronová štáva
moučkový cukr

Postup

1

Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2

V misce dobře promícháme všechny sypké suroviny - prosetou mouku a kakaem, práškem do perníku, vanilkovým i třtinovým cukrem.

3

Přilijeme mléko, olej a vajíčka a utřeme na hladkou směs.

4

Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a dobře zamícháme, aby vzniklo hustší těstíčko.

5

Připravené těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypeného plechu a upečeme na 180 stupňů.

6

Po upečení polijeme ještě horký perník polevou z cukru a citronové šťávy a necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: Táňa

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit