Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový dort zdobený čerstvými malinami a moučkovým cukrem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2912 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 320 g
Tuky 152 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatý, vláčný, jednoduchý, nenáročný nejen na suroviny, ale také na vybavení – co víc si od letního koláče přát? V kuchyni strávíte minimum času, více vám ho tedy zbyde na následné vychutnávání s odpolední kávou. Malinový koláč můžete vylepšit i citronovou polevou nebo kopečkem šlehačky.

Suroviny

slunečnicový olej 125 ml
+ navíc na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
10% tuku
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
nastrouhaná najemno z 1 citronu
maliny 200 g
Na ozdobení
na poprášení
maliny 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu s odnímatelný dnem o průměru 20 cm vymažte olejem a vyložte pečicím papírem.

2

V misce smíchejte mouku, kypřicí prášek a cukr. Odložte zatím stranou. V jiné misce prošlehejte olej, jogurt, vejce, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Vsypte směs mouky, kypřicího prášku a cukru a míchejte, až bude těsto hladké. Jemně stěrkou vmíchejte maliny, abyste je co nejméně porušili. 

3

Vlijte do formy, uhlaďte stěrkou a pečte 30–40 minut, nebo až bude špejle zapíchnutá do středu po vytažení čistá a suchá. Nechte pár minut vychladnout ve formě a poté vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce. Podávejte lehce poprašené moučkovým cukrem a s malinami, chcete-li. 

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...