Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený pstruh s bylinkami
Pečený pstruh s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh s bylinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 51 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, lehká a voňavá. Pokud neseženete duhového pstruha, nezoufejte, skvělá bude i jakákoli jiná pstruhovitá ryba.

Suroviny

pstruh 2 ks
pstruh duhový, po cca 700 g nebo 4 ryby po 400 g
sůl
česnek 2 stroužky
petrželka ½ hrnku
hladkolistá, lístky + na ozdobení
máta ½ hrnku
lístky + na ozdobení
bazalka ½ hrnku
lístky + na ozdobení
zbavená semínek
olivový olej extra panenský hrnku
+ 2 lžíce na zakapání
nakrájený na plátky
rajče 300 g
keříková

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do boků každé z ryb udělejte 3 zářezy a osolte ji. Cibuli, česnek, bylinky a chilli papričku nakrájejte nadrobno a promíchejte v misce s citronovou šťávou a olejem. Polovinou směsi naplňte vnitřek ryb, druhou polovinu vetřete do kůže a masa. Ryby pak položte do pekáčku, obložte je kolečky citronu a vyškrabejte na ně zbytek směsi.

2

Podlijte vínem, přidejte rajčata, zakápněte olejem a dejte péct na 20 minut, aby byla ryba hotová, ale ne vysušená.

3

Hotovou rybu podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...