0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený pstruh s bylinkami

Pečený pstruh s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh s bylinkami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 51 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, lehká a voňavá. Pokud neseženete duhového pstruha, nezoufejte, skvělá bude i jakákoli jiná pstruhovitá ryba.

Suroviny

pstruh 2 ks
pstruh duhový, po cca 700 g nebo 4 ryby po 400 g
sůl
cibule červená 1 ks
malá
česnek 2 stroužky
petrželka 0.5 hrnku
hladkolistá, lístky + na ozdobení
máta 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
bazalka 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej extra panenský 0.33 hrnku
+ 2 lžíce na zakapání
citron 1 ks
nakrájený na plátky
víno bílé 0.5 hrnku
rajče 300 g
keříková

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do boků každé z ryb udělejte 3 zářezy a osolte ji. Cibuli, česnek, bylinky a chilli papričku nakrájejte nadrobno a promíchejte v misce s citronovou šťávou a olejem. Polovinou směsi naplňte vnitřek ryb, druhou polovinu vetřete do kůže a masa. Ryby pak položte do pekáčku, obložte je kolečky citronu a vyškrabejte na ně zbytek směsi.

2

Podlijte vínem, přidejte rajčata, zakápněte olejem a dejte péct na 20 minut, aby byla ryba hotová, ale ne vysušená.

3

Hotovou rybu podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami.

Související články

Jak připravit sladkovodní ryby
  • Zajímavosti

Jak připravit sladkovodní ryby

Co: Kurz vařeníKdy: 9. 7. 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...
Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...
Jak mrazit ryby
  • Tipy a triky

Jak mrazit ryby

Nejlepší je ryba čerstvě vylovená, nebo koupená. Co však dělat, když ji i přesto potřebujete zamrazit?   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit