Pečený pstruh s bylinkami

Pečený pstruh s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh s bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 51 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, lehká a voňavá. Pokud neseženete duhového pstruha, nezoufejte, skvělá bude i jakákoli jiná pstruhovitá ryba.

Související recepty

Suroviny

pstruh 2 ks
pstruh duhový, po cca 700 g nebo 4 ryby po 400 g
sůl
cibule červená 1 ks
malá
česnek 2 stroužky
petrželka 0.5 hrnku
hladkolistá, lístky + na ozdobení
máta 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
bazalka 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej extra panenský 0.33 hrnku
+ 2 lžíce na zakapání
citron 1 ks
nakrájený na plátky
víno bílé 0.5 hrnku
rajčata 300 g
keříková

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do boků každé z ryb udělejte 3 zářezy a osolte ji. Cibuli, česnek, bylinky a chilli papričku nakrájejte nadrobno a promíchejte v misce s citronovou šťávou a olejem. Polovinou směsi naplňte vnitřek ryb, druhou polovinu vetřete do kůže a masa. Ryby pak položte do pekáčku, obložte je kolečky citronu a vyškrabejte na ně zbytek směsi.

2

Podlijte vínem, přidejte rajčata, zakápněte olejem a dejte péct na 20 minut, aby byla ryba hotová, ale ne vysušená.

3

Hotovou rybu podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit