Jednoduchá, lehká a voňavá. Pokud neseženete duhového pstruha, nezoufejte, skvělá bude i jakákoli jiná pstruhovitá ryba.
Suroviny
pstruh
2
ks
pstruh duhový, po cca 700 g nebo 4 ryby po 400 g
sůl
cibule červená
1
ks
malá
česnek
2
stroužky
petrželka
0.5
hrnku
hladkolistá, lístky + na ozdobení
máta
0.5
hrnku
lístky + na ozdobení
bazalka
0.5
hrnku
lístky + na ozdobení
chilli paprička
1
ks
zbavená semínek
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej extra panenský
0.33
hrnku
+ 2 lžíce na zakapání
citron
1
ks
nakrájený na plátky
víno bílé
0.5
hrnku
rajčata
300
g
keříková
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Do boků každé z ryb udělejte 3 zářezy a osolte ji. Cibuli, česnek, bylinky a chilli papričku nakrájejte nadrobno a promíchejte v misce s citronovou šťávou a olejem. Polovinou směsi naplňte vnitřek ryb, druhou polovinu vetřete do kůže a masa. Ryby pak položte do pekáčku, obložte je kolečky citronu a vyškrabejte na ně zbytek směsi.
2
Podlijte vínem, přidejte rajčata, zakápněte olejem a dejte péct na 20 minut, aby byla ryba hotová, ale ne vysušená.
3
Hotovou rybu podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami.