Pečený pstruh s bylinkami

Pečený pstruh s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh s bylinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 51 g
Tuky 93 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, lehká a voňavá. Pokud neseženete duhového pstruha, nezoufejte, skvělá bude i jakákoli jiná pstruhovitá ryba.

Suroviny

pstruh 2 ks
pstruh duhový, po cca 700 g nebo 4 ryby po 400 g
sůl
cibule červená 1 ks
malá
česnek 2 stroužky
petrželka 0.5 hrnku
hladkolistá, lístky + na ozdobení
máta 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
bazalka 0.5 hrnku
lístky + na ozdobení
chilli paprička 1 ks
zbavená semínek
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej extra panenský 0.33 hrnku
+ 2 lžíce na zakapání
citron 1 ks
nakrájený na plátky
víno bílé 0.5 hrnku
rajčata 300 g
keříková

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do boků každé z ryb udělejte 3 zářezy a osolte ji. Cibuli, česnek, bylinky a chilli papričku nakrájejte nadrobno a promíchejte v misce s citronovou šťávou a olejem. Polovinou směsi naplňte vnitřek ryb, druhou polovinu vetřete do kůže a masa. Ryby pak položte do pekáčku, obložte je kolečky citronu a vyškrabejte na ně zbytek směsi.

2

Podlijte vínem, přidejte rajčata, zakápněte olejem a dejte péct na 20 minut, aby byla ryba hotová, ale ne vysušená.

3

Hotovou rybu podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit