Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 133 g
Tuky 14 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salátové brambory (varný typ A) mají lojovitou dužinu, nerozvářejí se, a tak polévka zůstane krásně čirá.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
bílá část nakrájená na kolečka, zelené konce na tenké plátky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená
malé, omyté, podélně rozčtvrcené a na plátky
oloupané, na 1,5 cm kostky, varná typ A
vývar zeleninový 800 ml
hrášek 150 g
mražený
sůl
a mletý pepř na dochucení

Postup

1

V polévkovém hrnci zahřejte olej a na mírném ohni opékejte bílou část pórku, jarní cibulku a cukety. Po 5 minutách přisypte brambory, krátce osmahněte a zalijte je horkým vývarem. Vařte 10–15 minut doměkka a potom přidejte hrášek. Vařte další tři minuty, odstavte a dochuťte. Podávejte s jemně pokrájenou zelenou částí pórku.

NĚCO NAVÍC

Volba vývaru záleží na vás, polévka bude skvělá i z kuřecího nebo hovězího. Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, kombinace nasládlé jarní cibulky a štiplavého pórku k sobě překvapivě dobře pasuje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...