Salátové brambory (varný typ A) mají lojovitou dužinu, nerozvářejí se, a tak polévka zůstane krásně čirá.
Suroviny
olivový olej
1
PL
pórek
1
ks
bílá část nakrájená na kolečka, zelené konce na tenké plátky
jarní cibulka
1
svazek
nakrájená
cuketa
2
ks
malé, omyté, podélně rozčtvrcené a na plátky
brambory
350
g
oloupané, na 1,5 cm kostky, varná typ A
vývar zeleninový
800
ml
hrášek
150
g
mražený
sůl
a mletý pepř na dochucení
Postup
1
V polévkovém hrnci zahřejte olej a na mírném ohni opékejte bílou část pórku, jarní cibulku a cukety. Po 5 minutách přisypte brambory, krátce osmahněte a zalijte je horkým vývarem. Vařte 10–15 minut doměkka a potom přidejte hrášek. Vařte další tři minuty, odstavte a dochuťte. Podávejte s jemně pokrájenou zelenou částí pórku.
NĚCO NAVÍC
Volba vývaru záleží na vás, polévka bude skvělá i z kuřecího nebo hovězího. Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, kombinace nasládlé jarní cibulky a štiplavého pórku k sobě překvapivě dobře pasuje.Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x jarní polévka(10 receptů )