Pikantní čtverečky

Pikantní čtverečky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1065 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 56 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Suroviny máte doma a v kuchyni strávíte jen pár minut.

Suroviny

listové těsto 1 bal
rozválené
zázvor (čerstvý) 2 PL
kandovaný
sušená šunka 80 g
ementál 100 g
na kostičky
cibule červená 1 ks
na klínky
tymián 1 snítka
na ozdobu
sůl mořská
pepř
olivový olej
na pokapání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozkrájejte na čtverečky či jiné tvary a položte na plech vyložený papírem na pečení.

2 Na každý kousek dejte trochu zázvoru, šunku, sýr, klínek cibule, posypte solí, pepřem a tymiánem a zakápněte olejem.

3 Pečte 10–15 minut, až čtverečky vyběhnou a zezlátnou a sýr začne téct.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit