0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pavliny žloutkové čtverečky

Pavliny žloutkové čtverečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavliny žloutkové čtverečky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4525 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 553 g
Tuky 204 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tohle výborné cukroví dostala naše bývalá výtvarná ředitelka Pavla od své tchyně, která ji naučila péct spoustu vynikajících sladkostí. Při přípravě je důležité použít co nejkyselejší marmeládu, chutě pak spolu báječně kontrastují!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
máslo 140 g
+ na vymazání plechu
moučkový cukr 70 g
vejce 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
sůl 1 špetka
Na polevu
rybízový džem 4 PL
nebo jiný kyselý
žloutek 2 ks
vejce 1 ks
moučkový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 ks
rum 1 ČL
tuzemák

1 Z mouky, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru a špetky soli vypracujte těsto a ve fólii ho nechte nejméně hodinu odpočinout. Troubu rozpalte na 150 °C a vymažte plech.

2 Těsto trochu rozválejte, namačkejte ho na celý plech a válečkem zarovnejte. Pečte do světlerůžova a nechte vychladnout. Potom těsto potřete velmi tenkou vrstvou marmelády. Vyšlehejte suroviny na polevu, naneste rovnoměrně na těsto potřené marmeládou. Sušte v troubě při nízké teplotě, aby poleva při krájení nepraskala. Nakrájejte tenkým nožem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Tereza Nováčková

Prosím jak dlouho a na kolik stupňu se to suší? Já sušila víc než půl hodiny na 100C a když jsem začala krájet, tak z pod krusty vytekly ještě neupečené žloutky..

Eva Dvořáková

Dobrý den. Kolegyně Pavla, autorka receptu mi na váš dotaz odpověděla, že přesná doba sušení se nedá přesně určit. Záleží totiž nejen na troubě, ale také na vrstvě, která by měla být tenká a rovnoměrně rozprostřená. Doporučuje sušit klidně i hodinu na 100 stupňů, případně na 120. Ona sama po půl hodině zkouší krustu promáčknout a když zjistí, že není hotová, suší dál. Snad vám rada pomohla.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit