Recept na tohle výborné cukroví dostala naše bývalá výtvarná ředitelka Pavla od své tchyně, která ji naučila péct spoustu vynikajících sladkostí. Při přípravě je důležité použít co nejkyselejší marmeládu, chutě pak spolu báječně kontrastují!
Suroviny
Postup
Z mouky, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru a špetky soli vypracujte těsto a ve fólii ho nechte nejméně hodinu odpočinout. Troubu rozpalte na 150 °C a vymažte plech.
Těsto trochu rozválejte, namačkejte ho na celý plech a válečkem zarovnejte. Pečte do světlerůžova a nechte vychladnout. Potom těsto potřete velmi tenkou vrstvou marmelády. Vyšlehejte suroviny na polevu, naneste rovnoměrně na těsto potřené marmeládou. Sušte v troubě při nízké teplotě, aby poleva při krájení nepraskala. Nakrájejte tenkým nožem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Naše nejoblíbenější cukroví(10 receptů )
Komentáře
Prosím jak dlouho a na kolik stupňu se to suší? Já sušila víc než půl hodiny na 100C a když jsem začala krájet, tak z pod krusty vytekly ještě neupečené žloutky..
Dobrý den. Kolegyně Pavla, autorka receptu mi na váš dotaz odpověděla, že přesná doba sušení se nedá přesně určit. Záleží totiž nejen na troubě, ale také na vrstvě, která by měla být tenká a rovnoměrně rozprostřená. Doporučuje sušit klidně i hodinu na 100 stupňů, případně na 120. Ona sama po půl hodině zkouší krustu promáčknout a když zjistí, že není hotová, suší dál. Snad vám rada pomohla.