Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marocký tažín
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 17
Do dvou hodin Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6244 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1178 g
Tuky 114 g
Vláknina 198 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocký zeleninový hrnec je nebeská lahoda, která se připraví skoro sama. Navíc je tažín úplně bez masa, jen z kořenové zeleniny, brambor a hromadou voňavého koření. Přesně tak, jak to v Maroku milují. A teď si recept můžete vyzkoušet i vy.

Suroviny

Na pastu chermoula
nasekaná
česnek 3 stroužky
oloupané
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný
ze 3 citronů
olivový olej 100 ml
med 1 PL
římský kmín 1 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
koriandr čerstvý 1 hrst
posekané lístky
Na tažín
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
na kusy
velké, na kusy
na kusy
obří, na kusy
pórek 4 ks
na kusy
sušené švestky 12 ks
nebo datle či fíky
máta 2 snítky
lilsty, jemně nasekané

Postup

1

Rozmixujte přísady na pastu (chermoulu). Zapněte troubu na 220/200 °C.

2

V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

3

Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě.

4

Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

20.01.2010 10:31
Tento recept se zabydlen v mé kuchařce. poprvé jsem ho udělala na oslavu narozenin a všichni si mlaskali, je úžasný!
18.03.2008 15:45
Recept se nachází v č.2/07, str.22
11.03.2008 10:00
chyba mi tam badian a škorica inač Taťin je absolutny kral arabskych pokrmov.
14.03.2008 11:23
To vám taková lahoda! vŘELE DOPORUČUJU!

Apetit magazín