0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6244 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1178 g
Tuky 114 g
Vláknina 198 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocký zeleninový hrnec je nebeská lahoda, která se připraví skoro sama.

Suroviny

Na pastu
cibule červená 2 ks
nasekaná
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý) 3 cm
citronová šťáva 100 ml
ze 3 citronů
olivový olej 100 ml
med 1 PL
římský kmín 1 PL
paprika mletá sladká 1 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
koriandr čerstvý 1 hrst
posekané lístky
Na tažin
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
na kusy
na kusy
cibule červená 3 ks
na kusy
brambory 2 ks
na kusy
pórek 4 ks
na kusy
sušené švestky 12 ks
nebo datle či fíky
máta 2 snítky
lilsty, sekané

Postup

1

Rozmixujte přísady na pastu (chermoulu). Zapněte troubu na 220/200 °C.

2

V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

3

Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě.

4

Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

chyba mi tam badian a škorica inač Taťin je absolutny kral arabskych pokrmov.

Anonym

To vám taková lahoda! vŘELE DOPORUČUJU!

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.22

Jana Mitrofanovova

Tento recept se zabydlen v mé kuchařce. poprvé jsem ho udělala na oslavu narozenin a všichni si mlaskali, je úžasný!

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...
Jak vařit s červeným vínem?
  • Tipy a triky

Jak vařit s červeným vínem?

Červené se podává v pokojové teplotě, postupně rozvine svou chuť a cítit z něj můžeme vedle lesních plodů, kávy třeba i tabák. Pro opravdovou smyslovou harmonii zkuste červené víno přidat k hlavnímu chodu rovnou při vaření. Poradíme vám,...
Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?
  • Zajímavosti

Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?

Zemské perly. Tak se přezdívá houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Jak se lanýže hledají a kolik stojí nejdražší lanýž na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč