0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6244 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1178 g
Tuky 114 g
Vláknina 198 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocký zeleninový hrnec je nebeská lahoda, která se připraví skoro sama.

Suroviny

Na pastu
cibule červená 2 ks
nasekaná
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý) 3 cm
citronová šťáva 100 ml
ze 3 citronů
olivový olej 100 ml
med 1 PL
římský kmín 1 PL
paprika mletá sladká 1 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
koriandr čerstvý 1 hrst
posekané lístky
Na tažin
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
na kusy
na kusy
cibule červená 3 ks
na kusy
na kusy
pórek 4 ks
na kusy
sušené švestky 12 ks
nebo datle či fíky
máta 2 snítky
lilsty, sekané

Postup

1

Rozmixujte přísady na pastu (chermoulu). Zapněte troubu na 220/200 °C.

2

V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

3

Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě.

4

Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

chyba mi tam badian a škorica inač Taťin je absolutny kral arabskych pokrmov.

Anonym

To vám taková lahoda! vŘELE DOPORUČUJU!

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.22

Jana Mitrofanovova

Tento recept se zabydlen v mé kuchařce. poprvé jsem ho udělala na oslavu narozenin a všichni si mlaskali, je úžasný!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč