Marocký tažin

Marocký tažin

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6189 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 1169 g
Tuky 112 g
Vláknina 198 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Marocký zeleninový hrnec.

Suroviny

Na pastu
cibule červená 2 ks
nasekaná
česnek 3 stroužky
oloupaný
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, oloupaný
citronová štáva 100 ml
ze 3 citronů
olivový olej 100 ml
med 1 PL
římský kmín 1 PL
paprika sladká 1 PL
1 PL
kukuma
chilli sušené 1 ČL
mleté
koriandr 1 hrst
posekané lístky
Na tažin
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
na kusy
pastinák 3 ks
na kusy
cibule červená 3 ks
na kusy
brambory 2 ks
obří, na kusy
pórek 4 ks
na kusy, odkrojené konce
sušené švestky 12 ks
lze nahradit datlemi či fíky
máta 2 snítky
lilsty, sekané
1.  Rozmixujte přísady na chermoulu. Zapněte troubu na 220/200 °C. V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

2.  Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě. Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit