3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6244 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1178 g
Tuky 114 g
Vláknina 198 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocký zeleninový hrnec je nebeská lahoda, která se připraví skoro sama.

Suroviny

Na pastu
cibule červená 2 ks
nasekaná
česnek 3 stroužky
oloupaný
zázvor (čerstvý) 3 cm
citronová štáva 100 ml
ze 3 citronů
olivový olej 100 ml
med 1 PL
římský kmín 1 PL
paprika sladká 1 PL
kurkuma (mletá) 1 PL
chilli sušené 1 ČL
mleté
koriandr 1 hrst
posekané lístky
Na tažin
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
na kusy
pastinák 3 ks
na kusy
cibule červená 3 ks
na kusy
brambory 2 ks
na kusy
pórek 4 ks
na kusy
sušené švestky 12 ks
nebo datle či fíky
máta 2 snítky
lilsty, sekané

1Rozmixujte přísady na pastu (chermoulu). Zapněte troubu na 220/200 °C.

2V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne. Ve dvou várkách to půjde líp.

3Do hrnce přidejte připravenou chermoulu a sušené ovoce. Zalijte 400 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny pečte v předehřáté troubě.

4Pak ztlumte o dvacet stupňů a pečte dalších pětačtyřicet minut. Posypte mátou. Jezte samotné, s kuskusem či chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

chyba mi tam badian a škorica inač Taťin je absolutny kral arabskych pokrmov.

Anonym

To vám taková lahoda! vŘELE DOPORUČUJU!

Jana Mitrofanovova

Tento recept se zabydlen v mé kuchařce. poprvé jsem ho udělala na oslavu narozenin a všichni si mlaskali, je úžasný!

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit