Suroviny
kuřecí prsa
500
g
chilli paprička
5
ks
česnek
15
koriandr čerstvý
4
bazalka
½
čerstvá
chilli paprička
1
ks
dlouhá, popř. feferonku
cukr
1
PL
rybí omáčka
2
PL
2
PL
ústřicová omáčka
vývar kuřecí
1
olej
2
PL
4
ks
bazalkové listy na ozdobu
Nejlépe v hmoždíři smícháme stroužky česneku, kořeny koriandru a chilli papričky a vytvoříme pastu.
V pánvi rozpálíme dvě lžícíce oleje, ztlumíme a přidáme pastu. Tu restujeme dokuď se pořádně nerozvoní veškeré ingredience. Poté přidáme kuřecí maso a restujeme. Jakmile se nám maso zatáhne přidáme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a kuřecí vývar. Necháváme probublávat ve vzniklé šťávě.
Přidáme čerstvé bazalkové listy a plátky chilli popř. feferonky. Stáhneme z ohně a necháme dojít.
Na závěr ozdobíme orestovanými bazalkovými listy. Podáváme s rýží případně s čínskými nudlemi.