Pikantní kuřecí kousky

Pikantní kuřecí kousky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3519 kcal
Bílkoviny 233 g
Sacharidy 478 g
Tuky 58 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
chilli paprička 5 ks
česnek 15
koriandr 4
bazalka 0.5
čerstvá
chilli paprička 1 ks
dlouhá, popř. feferonku
cukr 1 PL
rybí omáčka 2 PL
2 PL
ústřicová omáčka
vývar kuřecí 1
olej 2 PL
4 ks
bazalkové listy na ozdobu

Nejlépe v hmoždíři smícháme stroužky česneku, kořeny koriandru a chilli papričky a vytvoříme pastu.

V pánvi rozpálíme dvě lžícíce oleje, ztlumíme a přidáme pastu. Tu restujeme dokuď se pořádně nerozvoní veškeré ingredience. Poté přidáme kuřecí maso a restujeme. Jakmile se nám maso zatáhne přidáme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a kuřecí vývar. Necháváme probublávat ve vzniklé šťávě.

Přidáme čerstvé bazalkové listy a plátky chilli popř. feferonky. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

Na závěr ozdobíme orestovanými bazalkovými listy. Podáváme s rýží případně s čínskými nudlemi.
 

Autor: Polmona

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit