Pikantní kuřecí kousky

Pikantní kuřecí kousky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
chilli paprička 5 ks
česnek 15
koriandr 4
bazalka 0.5
čerstvá
chilli paprička 1 ks
dlouhá, popř. feferonku
cukr 1 PL
rybí omáčka 2 PL
2 PL
ústřicová omáčka
vývar kuřecí 1
olej 2 PL
4 ks
bazalkové listy na ozdobu

Nejlépe v hmoždíři smícháme stroužky česneku, kořeny koriandru a chilli papričky a vytvoříme pastu.

V pánvi rozpálíme dvě lžícíce oleje, ztlumíme a přidáme pastu. Tu restujeme dokuď se pořádně nerozvoní veškeré ingredience. Poté přidáme kuřecí maso a restujeme. Jakmile se nám maso zatáhne přidáme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a kuřecí vývar. Necháváme probublávat ve vzniklé šťávě.

Přidáme čerstvé bazalkové listy a plátky chilli popř. feferonky. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

Na závěr ozdobíme orestovanými bazalkovými listy. Podáváme s rýží případně s čínskými nudlemi.
 

Autor: Polmona

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit