Pancetta dodá každému jídlu intenzivnější vůni a plnější chuť!
Suroviny
kuskus
150
g
citronová šťáva
100
ml
olivový olej
150
ml
chilli sušené
2
ČL
drcené
česnek
4
stroužky
drcený
hnědý cukr
2
ČL
sůl mořská
cuketa
4
ks
kuřecí prsa
4
ks
každý cca 150 g
pancetta
16
plátků
petrželka
4
hrsti
pepř
Postup
1
Kuskus připravte podle návodu na obalu. Prošlehejte citronovou šťávu, olivový olej, chilli, česnek, cukr, sůl a pepř. Do poloviny směsi dejte marinovat kuřecí řízky a cuketu alespoň na 10 minut.
Rozehřejte gril nebo nepřilnavou grilovací pánev. Opečte plátky slaniny - minutu z každé strany, vyjměte a odložte. Pak grilujte cuketové plátky 2-3 minuty z každé strany a nakonec kuřecí řízky 4-5 minut z každé strany. V míse smíchejte pancettu, cuketu, kuskus a lístky petrželky, podle chuti osolte. Navršte na talíře, na to naaranžujte grilované kuřecí řízky pokrájené na proužky a přelijte druhou polovinou chilli směsi.