Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní losos s harissou a kuskusem

Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si chcete dopřát teplou večeři. Navíc si královsky pochutnáte!

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 lososové filety bez kůže a kostí (po 150-200g)
    • 1 pomeranč, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1–2 lžíce červené chilli pasty harissa (záleží na tom, jak moc pálivý pokrm chcete mít)
    • 100g kuskusu
    • sůl
    • 1/4 okurky, nakrájená na kostičky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky nebo lžíce mátových lístků
    • 1 lžíce mandlových plátků, nasucho opražených na pánvi

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Lososa rozložte do mělkého pekáčku. Smíchejte pomerančovou šťávu s olejem a harissou a směsí potřete filety. Vložte pekáček do trouby a pečte 10–12 minut (podle velikosti a výšky filetu). Losos musí být propečený, ale ne vysušený!

2 Kuskus vsypte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte s pomerančovou kůrou. Zalijte horkou vodou (podle návodu na obalu), zakryjte a nechte 5 minut bobtnat.

3 Potom kuskus načechrejte vidličkou a zlehka do něj vmíchejte nakrájenou okurku, cibuli a bylinky. Podávejte s upečeným lososem i s pálivou omáčkou z pekáčku a posypané mandlovými lupínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Opékané nudle soba

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Zapékané těstoviny

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář